Güvenlik
Evinde cesedi bulunan kişiyi de cezaevi firarisi öldürmüş; asıl hedefi ‘takıntılı’ olduğu kadınmış
Edremitte 18 Ekimde saat 23.00 sıralarında, 112 Acil Çağrı Merkezine Altınkum Mahallesi Ertürk Caddesinde bir aracın önü kesilip gasbedildiği ve silah kullanıldığı yönünde ihbar yapıldı. Bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, 19uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı emrinde görevli Uzman Çavuş Kemal Ekrinin tabancayla öldürüldüğünü, 46 AHZ 090 plakalı otomobilinin de gasbedildiğini tespit etti. Şüpheli Mustafa Emlik, gasbettiği otomobille kaçarken yolda Volkan Özalpi de tabancayla boynundan yaralayıp, uzaklaştı. Emlik, Akçay Kavşağından Güre yönüne dönerken kırmızı ışıkta önünde duran araca ateş etti. Ardından Güre yönüne doğru kaçmaya devam eden Emlik, burada Doğan Can ve Ramazan Özbeki tabancayla yaraladı. Akçay Mahallesi yönüne giden Emlik, burada da evin önündeki jeoloji mühendisi Göktuğ Çalıkı ateş edip, öldürdü, Melih Nergisi ise yaraladı. Emlik, daha sonra geçtiği Ulu Önder Atatürk Caddesinde de Rukiye Karakayayı yaraladı.
ÇATIŞMADA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Polis ekipleri, şüpheliyi takibe aldı. Edremit ilçe merkezine kadar süren takibin ardından polisle şüpheli arasında çatışma çıktı. Çatışmada polis memurları İbrahim Gül sağ ayağından, Ümit Işık ise karnından yaralandı, saldırgan Emlik ise vurularak öldürüldü. 2si polis toplam 7 yaralı, çevre hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Emlikin çatışmadan kısa bir süre önce de Güre Mahallesindeki halı sahaya gidip, burada maç yapan gençlere hakaret edip, havaya ateş ederek korkuttuğu da güvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi.
Öte yandan olayda hayatını kaybeden Uzman Çavuş Kemal Ekrinin cenazesi Ankara, Göktuğ Çalıkın cenazesi ise Balıkesirin Edremit ilçesi Güre Mahallesinde dün toprağa verildi.
2 SOKAK ARKADAKİ EVDE 1 KİŞİ ÖLÜ BULUNDU
Edremit ilçesi İkizçay Mahallesindeki bir apartmanında yaşayanlar, dün zemin katta oturan Olcay Özdemirin (25) yaşadığı dairenin kırık pencere camında kan izlerini fark edip, durumu polise bildirdi. Kapıyı çilingire açtırıp içeri giren ekipler, yalnız yaşadığı öğrenilen Özdemirin cansız bedeniyle karşılaştı. İlk incelemede, Olcay Özdemirin tabancayla başına ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.
ONU DA ÖLDÜRMÜŞ
Polis, Emlikin 2 kişiyi öldürüp 7 kişiyi de yaraladığı olaylar öncesi Özdemiri de öldürdüğü ihtimalini üzerinde durdu. Olcay Özdemirin evinin, Uzman Çavuş Kemal Ekrinin öldürülüp otomobilinin gasbedildiği Altınkum Mahallesi Ertürk Caddesinin 2 sokak arkasında olması nedeniyle araştırma bu yöne kaydırıldı. Yapılan çalışmayla ulaşılan delillerden Olcay Özdemirin de Emlik tarafından öldürüldüğü belirlendi.
SUÇ DOSYASI KABARIK
Olaylarla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Firari Mustafa Emlikin Kasten öldürmeye teşebbüs, Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Basit yaralama, Birden fazla kişi ile tehdit gibi suçlardan yargılanıp ceza aldığı ortaya çıktı. Emlikin 2013 yılında İstanbulun Silivri ilçesinde çalıştığı oto yıkamacıda kendisini işten çıkaran patronunu alacak meselesinden çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladığı, Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve Eylül 2019da girdiği Burhaniye T Tipi Cezaevinde 5 yıl 9 ay 18 gün kaldığı ortaya çıktı. Kapalı cezaevinde geçirmesi gereken süreyi tamamlayan Emlik, açık cezaevine geçme hakkı kazandı. Emlik, Burhaniye T Tipi Cezaevinden 26 Haziran 2025te salıverildi. Yasa gereği 48 saat içinde Çanakkaledeki açık cezaevine gitmesi gereken Emlik, bunu yapmayıp ortadan kayboldu. Burhaniye Başsavcılığı, firari duruma düşen Emlik hakkında 29 Haziranda arama kararı çıkardı.
ZARAR VERECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE TELEFONLARA CEVAP VERMEMİŞ
Mustafa Emlikin firarda olduğu dönemde ailesinin de yaşadığı Edremitte bir inşaat şirketinin satış ofisinde gayriresmi olarak çalıştığı ve buradaki A.C. isimli kadına ilgi duymaya başladığı da belirlendi. Ancak Emlikin arkadaşlık tekliflerine A.C.den sürekli olarak olumsuz yanıt alması üzerine, durumu takıntı haline getirdiği de tespit edildi. Emlikin, Edremitteki olaylardan kısa süre önce A.C. ile görüştüğü ancak yine olumsuz yanıt aldığı da belirlendi. Mustafa Emlikin, olay günü de birçok kez kadını aradığı ancak A.C.nın kendisine zarar verebileceği gerekçesiyle telefonlara cevap vermediği öğrenildi. Olay gecesi Emlikin ilk hedefi olan A.C. de ifadesinde bu bilgileri doğruladı.
ESKİ SEVGİLİSİNİ DE YARALAMIŞ
Olayla ilgili soruşturma kapsamında Emlikin yaraladığı Doğan Canın, arkadaşlık teklif ettiği A.C.nin ağabeyi, yaraladığı market işletmecisi Ramazan Özbekin ise A.C.nin ağustos ayında ayrıldığı eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Emlikin Özbeki yaraladığı markete alışverişe gelen çocuğu da hedefine aldığı ancak çocuğun kaçıp kurtulduğu da marketin güvenlik kamerası görüntülerinden belirlendi.