Güvenlik

Eşine bıçaklı saldırısını engelleyen işçiyi öldüren sanığa 17 yıl 3 ay hapis

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Olay, 30 Haziran 2022’de Sarıçam ilçesindeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil atölyesinde meydana geldi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Durmuş Yıldız, iddiaya göre, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen boşanma aşamasındaki eşi C.Y. ile onun ilişki yaşadığı öne sürülen aynı iş yerindeki Veli K.’yi öldürmek için çalıştıkları tekstil atölyesine gitti. Yıldız, elindeki bıçakla atölye içinde bağırıp eşini aramaya başladı. Çalışanlar Tolga Kılıç ve Veli Kaya, Yıldız’a müdahale etti. Yıldız, bıçakla Kılıç’ı karnından Kaya’yı da boynundan hafif yaraladı.

KAÇARAK KURTULDU

C.Y. ise kaçarak eşinin elinden kurtuldu. C.Y., saklandığı yerden Kadın Destek Uygulaması (KADES) butonuna basarak polisten yardım istedi. Atölyede birlikte çalıştığı eşi Makbule Kılıç’ın gözleri önünde bıçaklanarak ağır yaralanan Tolga Kılıç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Durmuş Yıldız hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kasten öldürme, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından açılan dava karara bağlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Durmuş Yıldız ile tarafların avukatları katıldı.

‘İSTESEYDEM VELİ’Yİ DE ÖLDÜREBİLİRDİM’

Son savunmasını yapan Durmuş Yıldız, atölyeye eşi ile konuşmaya gittiğini belirterek, cinayet anını şöyle anlattı:

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Girdiğimde bana saldırdılar. Elinde demir profil bulunan Tolga Kılıç, bana küfretti. Ben kendimi korumaya çalıştım. Demir profil koluma değince yaralandım. Veli Kaya da bana vurdu. Ben de kendimi korumak için elimdeki bıçağı rastgele salladım. Bu sırada Tolga yaralanmıştı. Veli Kaya bana tekrar saldırmak isterken yere düştü. Eğer benim Veli Kaya’yı öldürme gibi bir kastım olsaydı yere düştüğünde rahatlıkla öldürebilirdim. Ben Veli’yi yaralamadım. Kendisi demir profilin üzerine düşerek yaralandı.”

Mahkeme heyeti, sanık Durmuş Yıldız’ı ‘Kasten öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Öldürme eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle ceza 15 yıl hapse indirildi. Sanığa ayrıca, Veli Kaya’ya yönelik eyleminden dolayı da 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Toplam 17 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edilen sanık Durmuş Yıldız’ın tutukluluğuna devam kararı çıktı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version