Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

ERZURUM Engelliler, 105’inci yıl dönümünde Erzurum Kongresi’nde alınan kararları okudu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ERZURUM Kongresi’nin 105’inci yıldönümü sebebiyle bir grup engelli, alınan kararları kongre salonunda okudu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında 105 yıl önce 23 Temmuz’da toplanan Erzurum Kongresi, 7 Ağustos’ta 1919’da sona erdi. Alınan 7 kararla Türkiye Cumhuriyeti’ne giden adımların atıldığı kongrenin 105’inci yıldönümü sebebiyle Türk Kızılayı Erzurum Engelsiz Şubesi, farklı bir etkinlik düzenledi. Şube Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu başkanlığındaki bir grup görme, işitme ve bedensel engelli kongre binasını ziyaret etti. Kongrenin toplandığı salonda üyelerin koltuklarına oturan engelliler, yaklaşık bir haftada ezberledikleri 7 kararı teker teker okudu. Engelliler, ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ ve Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü tekrarlayarak programı tamamladı.

Türk Kızılayı Erzurum Engelsiz Şubesi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Erzurum Kongresinin 105’inci yıldönümünü idrak ediyoruz. Biz Türk Kızılayı Erzurum Engelsiz Şubesi olarak kongrede alınan 7 önemli kararı tekrar hatırlatmak istedik. Görme, işitme, bedensel engelli kardeşlerimizle beraber bir haftalık çalışmanın sonucunda bu programı hazırladık. Kararları okumamızın sebebi bugünün anısını yaşatmak, hatırasını tekrar içimizde yaşatıp o günlerde yaşanmış olan zorlukları unutmamaktır. Bugünlerin değerini bilme adına bu programı gerçekleştirdikö dedi.

Kongre salonunda fotoğraf çekilen engelliler daha sonra binadan ayrıldı.

Haber: Salih TEKİN – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam