Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

EPDK’dan Elektrikte Yeni Düzenleme: Sübvansiyon Sınırlaması Geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yeni düzenlemesi, elektrik faturalarına dolaylı bir zam olarak yansıyor.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yeni düzenlemesi, elektrik faturalarına dolaylı bir zam olarak yansıyor.

Şenol Babuşçu’nun açıklamasına göre, “Son Kaynak Tedarik Tarifesi” limitlerinin güncellenmesiyle, yıllık 5 bin kWh sınırını aşan konutlar ve iş yerleri sübvansiyonlu tarifelerden yararlanamayacak.

Yıllık 5 Bin kWh Sınırını Aşanlara Çifte Fatura

Prof. Dr. Babuşçu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamalarda, bu yeni düzenlemenin yaklaşık 10 milyon konut abonesini bulacağını belirtti. Yıllık 5 bin kWh’nin üzerindeki elektrik tüketiminde abonelerin artık elektriğin serbest olarak tüketildiği, tedarik etmek zorunda olduğunu ve bunun faturalarının iki kez çekilebileceğini ifade etti. Örneğin mevcut durumda 200 TL olan bir fatura, 500 TL’ye kadar yükselebilir.

Yeni Düzenleme 2025’te Uygulamaya Girecek

EPDK’nın kararına göre, konut abonelerinin sübvansiyon hakkı bölgesi 1 Ocak 2025’ten itibaren yıllık 5 bin kWh olacak. Bu limitin üzerindeki tüketimlerde, aboneler devlet sübvansiyonu hariç piyasa fiyatları üzerinden ödeme yapacak. Bu değişiklik, yaklaşık 45 milyon konut abonesinin yüzde 20’sini üretebilir ve artan faturalar, kişiye önemli bir mali yükleyebilir.

Babuşçu’dan Uyarı: “Elektrik Faturaları İkiye Katlanabilir”

Prof. Dr. Babuşçu, bu düzenlemenin “gizli zam” olarak değerlendirilebileceğine işaret ederek, yüksek fatura riskine karşı uyardı. Kamuoyunda enerji tasarrufunun önemine dikkat çeken Babuşçu, tüketicilerin bu süreçte enerji kullanımında daha fazla yerde kalmaları gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam