Ekonomi

“En yüksek hibeyi sağlık turizmi alıyor”

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yazılım, sağlık, ihracat ve daha birçok sektörle ilgili hibe destek hizmeti veren MAT Yönetim ve Danışmanlık Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Güler Karaköse, Ticaret Bakanlığı Hibe Teşvik Programı kapsamında şirketlere geri ödemesiz milyonlarca liralık teşvik ve hibe kullandırabildiklerini söyledi. Karaköse, “Bilişim sektöründeki şirketlere her yıl geri ödemesiz olarak 20 milyon hibe teşvik kullandırabiliyoruz. Yabancıya yönelik olmak üzere konut, ticari ve diğer taşınmaz alanlarında gayrimenkul hizmeti veren Türk şirketlere, kurum ve kuruluşlara her yıl 10 milyon lira geri ödemesiz teşvik kullandırabiliyoruz. Sağlık turizmi en yüksek hibe alan sektör diyebiliriz. Yurt dışından gelen hastalara rehberlik, danışmanlık ve organizasyon hizmetleri sunan şirketlere her yıl geri ödemesiz olarak 40 milyon lira hibe kullandırabiliyoruz” dedi. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bilişim, gayrimenkul, sağlık turizmi, ihracat başta olmaküzere birçok şirketin alabileceği hibeden habersiz olduğunun altını çizen aynı zamanda Finans Uzmanı olan Güler Karaköse, “Şirketler, yatırımcılar, girişimciler Ticaret Bakanlığı’ndan ya da KOSGEB’ten milyonlarca lira alabilecekleri hibe ve teşviklerle ilgili bilgi sahibi değil. Devlet bu sektörleri geri ödemesiz teşviklerle destekliyor çünkü şirketlerin desteklenmesi hem ülke istihdamına katkısağlıyor hem de ihracatın artması söz konusu oluyor. Bugün teşvik alarak çok daha iyi noktalara gelebilecek sektörler, ne yazık ki bu desteklerden habersiz olduğu için geri kalıyor. Bilgi güçtür, biz KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı’nın tüm hibe ve teşvik alanındaki hamlelerini anlık olarak takip ediyoruz. Böylece danışanlarımıza da anlık olarak doğru desteği sağlayabiliyoruz. Ülkemize değer katan markaların, dev holdinglerin ya da orta ölçekli şirketlerin hak ettiklerini bilmedikleri milyonlarca liralık geri ödemesiz teşvik ve hibelerden yararlanmalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar bilişim ve alt sektörlerde yer alan yazılım, dijital oyun ve teknolojiler, yapay zeka ve destek hizmetleri, dijital aracılık ve ilişkili sektörlerde faaliyet gösteren danışanlarımızın yüzde 99’u, 20 milyon liralık geri ödemesiz hibe ve teşviklerin tamamından yararlandı. Profesyonel ekibimizle öncelikle yazılım ve sağlık sektörlerindeki şirketlere, ihracat yapan üreticilere, iş insanlarına, tabiri caizse röntgen çekip hedefleri doğrultusunda devletten ne kadar hibe alabilecekleri konusundaki ön çalışmayı ücretsiz olarak yapıyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNE HER YIL GERİ ÖDEMESİZ 40 MİLYON LİRALIK HİBE”

Türkiye’de bilişim ve alt sektörlerinde faaliyet gösterenşirketler Ticaret Bakanlığı hibe teşvik programıkapsamında 20 milyon liraya kadar hibe kullanabilir diyen Karaköse, “Devlet destekleri danışmanlığı alanında ödül almış bir firma olarak sektördeki tecrübemizle devlet destekleri alım sürecini en düşük seviyeye indiriyoruz. Şirketler için öncelikli olarak ne kadar hibe veya teşvik alabilecekleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda hibe ve teşvikler şirketlerin hesabına yatana kadar danışmanlık şirketi olarak hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ülkemizin birçok marka ve orta ölçekli şirketine çok ciddi rakamlarda katma değer kazandırdık. Bilişim sektöründeki şirketlere her yıl geri ödemesiz olarak 20 milyon hibe teşvik kullandırabiliyoruz. Yabancıya yönelik olmak üzere konut, ticari ve diğer taşınmaz alanlarında gayrimenkul hizmeti veren Türkşirketlere, kurum ve kuruluşlara her yıl 10 milyon lira geriödemesiz teşvik kullandırabiliyoruz. Sağlık turizmi en yüksek hibe alan sektör diyebiliriz. Yurt dışından gelen hastalara rehberlik, danışmanlık ve organizasyon hizmetleri sunan şirketlere her yıl geri ödemesiz olarak 40 milyon lira hibe kullandırabiliyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version