Sağlık
En doğal meyve
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Türkiye’nin hemen hemen yer yöresinde görülen ancak, Akdeniz ve Ege’de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incirin, halk arasında ”Frenk İnciri”, ”Frenk Yemişi” olarak da adlandırıldığını belirtti. Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, ana vatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incirin Tarsus’a bağlı köylerde
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Türkiye’nin hemen hemen yer yöresinde görülen ancak, Akdeniz ve Ege’de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incirin, halk arasında ”Frenk İnciri”, ”Frenk Yemişi” olarak da adlandırıldığını belirtti. Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, ana vatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incirin Tarsus’a bağlı köylerde hasadına başlandığını ve yıllık 150 bin ton civarında toplandığını ifade eden Ergezer, şöyle devam etti:
”Dikenli incir kırsal kesimlerde yol kenarlarında bile kendiliğinden yetişiyor. Köylüye de sadece toplayıp satmak kalıyor. Bu meyve, hiçbir masraf yapmadan elde edildiği için önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor. Dikeninin toprakla buluşmasıyla yetişme süreci başlayan incirin köylüye daha çok gelir getirebilmesi için biz de pazarlanmasına katkı sağlayacağız.”