Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

Emekli Maaşı maaş değil kefen parası!

İç göç oranı, 2007 yılından bu yana yüzde 4.04 ile en yüksek değeri gördü.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Emekli maaşıyla yaşama şansı yok
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

‘Emekli Maaşıyla Yaşama Şansı Yok: Türkiye’de İç Göç Oranları ve Sebepleri’

TÜİK Verileri: 2023 Yılında İç Göçte Rekor Artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı iç göç istatistikleri, 2007 yılından bu yana en yüksek iç göç oranına ulaşıldığını gösterdi. Verilere göre, 2023 yılında iç göç oranı %4,04 ile rekor seviyeye yükseldi. Bu dönemde, 3 milyon 450 bin 953 kişi farklı illere göç etti. Aile fertlerinden birine bağımlı göç, daha iyi konut ve yaşam koşulları arayışı, eğitim ve doğal afetler gibi faktörler, göç hareketinin başlıca sebepleri olarak öne çıktı.

‘TÜİK’in Güvenilirliği Sorgulanıyor: Verilerin Üzerine Gölge Düşüyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, TÜİK’in iç göç verilerini değerlendirdiği açıklamasında, kurumun güvenilirliğini kaybettiğini belirtti. Bakan, TÜİK’in üretim ve sunum tarzının yanıltıcı olduğunu vurgularken, CHP’nin TÜİK hakkında “verileri gizlemek, karartmak ve kamu görevini kötüye kullanmak” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı. TÜİK’in yasada belirtilen ‘güvenilirlik, tutarlılık ve tarafsızlık’ ilkelerini ihlal ettiğini ileri sürdü.

‘Göçmenlerin İç Göçe Etkisi: Veri Eksikliği ile Yüzleşme’

Bakan, TÜİK’in verilerinin doğru kabul edilmesi durumunda bile, kontrolsüz dış göç ve ülkedeki milyonlarca göçmenin iç göç hareketine etkisinin bu verilere yansıtılmadığını belirtti. Göç edenlerin yerine yabancıların gelip gelmediği konusunda net bilgiye sahip olunmadığını ifade eden Bakan, bu durumu İçişleri Bakanlığı’nın ‘adreslerini güncellemeleri’ çağrısıyla ilişkilendirdi.

H3: ‘Zorunlu Göçün Getirdiği Sosyal ve Ekonomik Sorunlar’

Bakan, insanların yaşadığı yerleri zorunlu olarak değiştirmelerinin sosyal ve ekonomik sorunlara yol açtığını vurguladı. Türkiye’deki iç göçün, yurttaşların milli gelirden aldığı pay ve sosyal hukuk devletine bağlılık ile doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. Planlamanın bozulması, hukukun üstünlüğünün zayıflaması, ekonominin kötüleşmesi, tarımın gerilemesi ve eğitim sistemindeki aksaklıklar, göç hareketini tetikleyen başlıca faktörler arasında yer aldı. Mevcut ekonomik koşullarda, bir emeklinin büyükşehirde yaşama şansının giderek azaldığını ifade etti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam