Emeklilik
EMEDFED Başkanı Gönül Boran Özüpak: Paylaşımdaki Adaletsizlik, Emekli Hattında Büyük Stres Biriktirdi
Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, X hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Başkan Özüpak, paylaşımında ABO oranlarının düşürülmesi, TÜİK’in verilerinde yer alan yalan iddiaları, gıda enflasyonunun göz ardı edilmesi ve diğer adaletsizliklere vurgu yaptı.
Yazısında, “O sandık gelecek, bu stres bitecek. Gelsin Seçim” diyerek, seçim sürecinin emeklilerin yaşadığı büyük stresin sona erdirilmesinde önemli rol oynayacağını ifade etti. Paylaşımında kullanılan #EmeklininTokadıAğırOlacak etiketi, emekliler arasında kamuoyu oluşturmayı amaçladığını gösteriyor.
Bu mesaj, ekonomik politikaların ve resmi açıklamaların emeklilerin gündelik yaşamını nasıl etkilediğine dair tartışmaları yeniden alevlendirirken, yaklaşan seçimlere dair beklentileri de artırdı.