Türkiye

Edirne- Selimiye’de 4 yıl aranın ardından ilk bayram namazı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

EDİRNEde restorasyonu tamamlanan ve ramazan ayında tam kapasite ibadete açılan Selimiye Camisinde 4 yıl aranın ardından ilk bayram namazı kılındı. Çok sayıda vatandaş, bayram namazını Selimiyede kılmak için camiye akın etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kentte Kasım 2021 yılında restorasyona alınan Selimiye Camisinde uzun süren çalışmalarda sona gelindi. Mimar Sinanın Ustalık eserim dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Selimiye, ramazan ayı ile birlikte tam kapasite ibadete açıldı. Ramazan ayının sonuna gelinirken, bu sabah bayram namazı için vatandaşlar Selimiyenin yolunu tuttu. Saat 07.49da kılınan bayram namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelenler, yoğunluk oluşturdu. Edirne Valisi Yunus Sezerin de namaz kıldığı camide daha sonra bayramlaşma heyecanı yaşandı. Ardından namazdan çıkanlara çikolata, şeker ve kolonya ikram edildi.

Haber – Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version