Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Edirne- CHP’li Şimşek: Mahkemeye gidenlerin hepsi Kemal Bey’e oy vermemiş kişiler

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, “38inci kurultayda mahkemeye gidenlerin hepsi değişimciler, yani kendi aralarındakiler, Kemal Beye oy vermemiş olanlar. Niye gittiler peki? Çünkü oy kullanırken mama vardı, mama. Biri dedi ki sen bana 1 koyun verdin, öteki 5 koyun almış. Kavga buradan çıkıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, Edirnede partilileriyle bir araya geldi. Parti teşkilatında CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İl Başkanı Özlem Becan ve partililerin bulunduğu toplantıda basın açıklaması yapan Şimşek, devir teslim ve kurultay sürecini değerlendirip, “Şimdi bu Yeni Ahbap Partisine soruyorum; Yeni Ahbap, sizin vicdanınız olsa bunları düşünürsünüz. Biz yapmadık, mahkemeye gitmedik. 2 gün sonra da Sayın Özgür Özel geldi, Kemal Bey makamın anahtarını teslim etti. Şimdi buraya kadar bizim günahımız var mı? Hayır. Bir de mağduriyetimiz var ama yapmamışız. Sonraki süreç ne oldu? 38inci kurultayda mahkemeye gidenlerin hepsi değişimciler, yani kendi aralarındakiler, Kemal Beye oy vermemiş olanlar. Niye gittiler peki? Çünkü oy kullanırken mama vardı, mama. Biri dedi ki sen bana 1 koyun verdin, öteki 5 koyun almış. Kavga buradan çıkıyor” dedi.

BU ARKADAŞLARA PARTİ KURDURULDU

Parti içi yarış ve oy kullanma süreçlerine ilişkin iddialarda bulunan Şimşek, “2 milyon üye falan diyorsunuz. Örgüte gel yarışalım. Sabırsızlığınız ne kardeşim? Şurada 6 ay sonra kurultay var. Senin döneminde 600 bin üye yapmışsınız. Madem örgüt seni istiyor, halk seni istiyor. 600 bin üye de sen yapmışsın. Bekle 6 ay sonra gel, kantara çık. Acelen ne? Çünkü bu arkadaşlar parti kurmadılar. Bu arkadaşlara parti kurduruldu” ifadelerini kullandı.

20 ARABAYI KİM GİYDİRMİŞ OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ziyareti sırasında ABDde araçlara Ekrem İmamoğlunun adının yazıldığını söyleyen Şimşek, “FETÖnün adamları beni anlatmıyor, onları anlatıyor. New Yorkta, Washingtonda 20 tane araç, İmamoğlu yazıyor. Fiş olmadan fatura olmadan hamburger yiyemezsin. Eğer birisi iyilik yaptıysa o faturayı göndersin. Ama 2 aydır bu fatura gelmedi. Şimdi size soruyorum: 20 arabayı kim giydirmiş olabilir? Ama İmamoğlu FETÖcüdür falan demiyorum. Öyle bir şey demiyorum gerçekten. FETÖnün kanalında yorumculuk yapmış ama yine de demiyorum. Bunlar emir kulu bunu bilin” diye konuştu.

‘BUNLARDAN DEVLET ADAMI OLMAZ, SERVET ADAMI OLUR

Şimşek, vicdanlara seslendiğini belirterek, “İlleri, ilçeleri yakan, yıkan, yediği yemeğin kabını kıran, döken, baba deyip babayı hançerleyen, baba ocağı değil, baba ocağını bu hale getiren adamların Edirneye, Türkiyeye faydası olur mu? Vicdan ve ahlak sahibi herkese sesleniyorum. Bunlardan ne olur biliyor musunuz? Bunlardan sorumluluk sahibi devlet adamı olmaz. Bunlardan devlet adamı olmaz. Bunlardan servet adamı olur. Siyaset, millete hizmet etme sanatıdır. Gidenlere selam olsun. Oy veren vatandaş ne demeyecek mi, Bu adam yediği kabı kırmış, babasını hançerlemiş, evini ocağını yakmış gitmiş. Ben bu adamı nasıl büyüteyim demeyecek mi?” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam