Ekonomi

“E-ticarette mesleki yeterlilik sorunları var” 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

E-ticaret sektöründe çalışan personelin mesleki yetersizliğinin, ürün ve hizmet kalitesinde değişkenliklere yol açtığını ifade eden WORLDEF E-Ticaret Başkanı Ömer Nart, mesleki yetersizliğin, çalışanların görev ve sorumluluk alanlarını da belirsiz hale getirdiğini söyledi. Nart, “Bu durum iş süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesini engelliyor” dedi. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Dünya genelinde hızla büyüyen e-ticaret sektörü, ülkelerin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyor. Ancak, bu büyümenin sürdürülebilir olması ve sektörün başarısı için mesleki yeterlilik ve nitelikli personel istihdamı konuları öne çıkıyor. E-ticaret sektöründeki mesleki yeterlilik sorunlarına ve eğitim eksikliklerine dikkat çeken WORLDEF E-Ticaret Başkanı Ömer Nart, WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nın geliştireceği projeler ile e-ticaret sektörünün sorunlarına çözüm getirmek için çalışmalara başladığını dile getirdi.  

WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nın e-ticaret sektöründeki mesleki yeterlilik ve eğitim eksiklikleri sorununa odaklanarak, Türkiye’nin e-ticaret potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve sektörün başarısını artırmak için projeler geliştireceğini ifade eden Nart, “Mesleki yetersizlik, ürün ve hizmet kalitesinde değişkenliklere yol açıyor” açıklamasında bulundu.  

“SEKTÖRE NİTELİKLİ PERSONELLER KAZANDIRACAĞIZ” 

E-ticaret sektöründe mesleki yeterlilik sorunları olduğunun altını çizen Ömer Nart, “E-ticaret sektöründe çalışanların mesleki yeterlilikleri, iş tanımları ve rolleri belirgin olmadığı için sosyal güvence açısından da bir karşılığı bulunmuyor. Bu durum, çalışanlarımızın geleceğe yönelik belirsizliklerle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor” diye konuştu. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Nart, “WORLDEF E-Ticaret Vakfı olarak, e-ticaret sektöründe çalışanların sosyal güvenlik haklarını güvence altına almak ve mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla çalışmalarımıza başlıyoruz. Sektörün ihtiyaçlarına uygun mesleki yeterlilik programları oluşturarak, sektöre nitelikli personeller kazandıracağız” dedi. 

Sektör paydaşları ile yuvarlak masa toplantılarının yapılacağını söyleyen Nart, “Sektör temsilcilerinin katılımları ile hazırlanacak olan rapor kamuoyuyla paylaşılacak, sektöre bir yol haritası sunulacak” ifadelerini kullandı.  

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Mesleki yeterliliğin karşılık bulması için sektör çalışanlarının görev tanımlarının netleştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Nart, sektör çalışanlarına yönelik eğitimlerin verileceğini ve mesleki yeterliliğe sahip olabilmek için sertifika sınavı yapılacağını ifade etti. 

Nart, “Sertifika sınavında başarılı olan adaylar, mesleki yeterliliklerini alacakları sertifika ile belgelendirmiş olacaklar” diye konuştu. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘SEKTÖR ÇALIŞANLARININ SOSYAL GÜVENCELERİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK’ 

İlgili kamu kurumları, işverenler ve çalışan temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak, e-ticaret sektöründe çalışanların sosyal güvencelerinin sağlanması için çaba göstereceklerini belirten Ömer Nart, “E-ticaret sektöründe çalışanlar ve işverenler arasında sosyal güvence konusunda farkındalık oluşturacak kampanyalar düzenleyerek, bu konudaki bilinçlenmeyi artıracağız” dedi. 

Gerçekleştirecekleri çalışmalarla e-ticaret sektöründe çalışanların sosyal güvenlik haklarına daha iyi erişim sağlamayı ve mesleki yeterliliklerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Nart, “WORLDEF E-Ticaret Vakfı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi ilgili kurumların bu alandaki çabalarını desteklemeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version