Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

DoÄŸu’da kar esareti; 1373 köy yolu kapandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DOÄžU Anadolu Bölgesi’nde dün akÅŸamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 1373 köy yolu, ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, bölge illerinde kapalı yolların yeniden açılması için aralıksız çalışma yürütüyor. 

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü’nce duyurusu yapılan yoÄŸun kar yağışı, DoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde dün akÅŸam etkili olmaya baÅŸlarken, sabaha kadar sürdü. Erzurum’da 1101, Kars’ta 132, Ardahan’da 56, AÄŸrı’da 52 ve MuÅŸ’ta 32 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel Ä°dare, Karayolları ve belediye ekipleri, kapalı yolların yeniden açılması için çalışma baÅŸlattı.

KAR KALINLIÄžI 16 SANTÄ°METRE

Erzurum merkezde kar kalınlığı, yoğun yağışta 16 santimetre olarak ölçüldü. Sabah işe gitmek üzere evlerinden çıkanlar, araçlarının üzerinde biriken kar yığınını temizlemeye çalıştı. Kent merkezinde yol kenarlarında biriken karları temizlemek için de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri, çalışma başlattı. İş makineleriyle toplanan kar yığınları, şehir merkezi dışına taşındı.

Öte yandan Horasan ilçesindeki tüm okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. 

Kars’ta da kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için Ä°l Özel Ä°daresi’ne baÄŸlı karla mücadele ekipleri, yoÄŸun çaba sarf ediyor. Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolları açık tutmak için iÅŸ makineleriyle temizlik çalışmalarını sürdürüyor. 

FOTOÄžRAFLI

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam