Türkiye

Doğu Türkistan’a dikkat çekmek için mavi ve beyaz balonları gökyüzüne bıraktılar

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yeni Eksen Öğrenci Kulübü, Doğu Türkistanda yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla kampüsteki Gençlik Anıtı önünde mavi ve beyaz balonlarla eylem yaptı. Öğrencilere destek veren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Göktaş, kulübün Doğu Türkistanla ilgili farkındalık oluşturmak için eylemi düzenlediğini söyledi. Doğu Türkistanın bayrağının rengi olan mavi beyaz balonları gökyüzüne bırakılacağını belirten Prof. Dr. Göktaş, gökyüzünün özgürlüğü sembolize ettiğini ifade etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Doğu Türkistandan haber alınamadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Göktaş, “Doğu Türkistan kapalı bir kutu. Maalesef, Osmanlı ecdadımız yıkıldığı günden bugüne bizim gönül coğrafyamız olan ister Orta Doğu deyin, ister Orta Asya deyin, ister Balkanlar deyin orada kan ve gözyaşı durmuyor ve dinmiyor. Bütün bu mazlum coğrafyaların gözü, arzusu, isteği bizden yana. Beklentileri bizden yana. Onun için bizim bir olmamız beraber olmamız ve güçlü olmamız gerekiyor. Dünyanın ve insanlığın saadeti adına güçlü ve kuvvetli olmamız gerekiyor. Bugün güçlü, kuvvetli zalimler mazlumları eziyor. Ama biz Müslümanız. Müslüman izzeti, mazlumun yanında olmayı gerektirir. Mazlum coğrafyalar gülsün istiyorsak bizim güçlü, kuvvetli, bir ve beraber olmamız lazım” diye konuştu.

Prof. Dr. Göktaşın açıklamasının ardından öğrenciler, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version