Güvenlik

DİYARBAKIR – Sorguda tabancayı nasıl kullandığını tarif edemeyince, dini nikahla yaşadığı öğretmen gözaltına alındı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DİYARBAKIRda sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen Osman Karaaslanı (41) tabanca ile vurarak öldürdüğü iddia edilen Zeynep A. (39), sorgusunda silahı nasıl kullandığını tarif edemeyince şüpheler dini nikahla birlikte yaşadığı öğretmen Şeyhmus Y.nin (49) üzerinde yoğunlaştı. Polisin şüphesi, kamera kayıtları ile de desteklenince Zeynep A.nın, “2 gün önce çocuklarımı alıp, köye gitti” dediği Şeyhmus Y., Bağlarda gözaltına alındı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Olay, 9 Temmuzda Kayapınar ilçesi Medya Mahallesinde bir sitede bulunan 9 katlı binanın 6ncı katındaki dairede meydana geldi. Öğretmen Zeynep A., 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak sevgilisi olduğu iddia edilen meslektaşı Osman Karaaslanı öldürdüğünü ihbar etti. Bunun üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Zeynep A.yı gözaltına aldı. Olayda kullanılan tabanca da evde bulundu. Osman Karaslanın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verildi.

TABANCAYI NASIL KULLANDIĞINI TARİF EDEMEDİ

Sağlık kontrolünden geçen Zeynep A.nın yüzündeki morlukların olay sırasında gerçekleşmediği ortaya çıkınca Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi tekrar sorguya aldı. Suçu kendisinin işlediğinde ısrar eden Zeynep A.ya polis, tabancayı nasıl kullandığını tarif etmesini istedi. Zeynep A., tarif edemeyince şüpheler tabancanın sahibi olan ve Zeynep A.nın ifadesinde, “2 gün önce çocuklarımı alıp, köye gitti” dediği dini nikahla birlikte yaşadığı öğretmen Şeyhmus Y. üzerinde yoğunlaştı. Sitenin çevresindeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polis, Şeyhmus Y.nin olaydan önce ve sonra siteye giriş-çıkış görüntülerine ulaştı. Düzenlenen operasyonla Şeyhmus Y., Bağlar ilçesinde gözaltına alındı. Zeynep A. ve Şeyhmus Y., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber-Kamera: Burak EMEK- Selim KAYA/DİYARBAKIR,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version