Politika
Dışişleri: Solingen saldırısından bu yana ırkçılık ve İslam düşmanlığı arttı


DIŞİŞLERÄ° Bakanlığı, 30 yıl önce Almanya’nın Solingen ÅŸehrinde düzenlenen ırkçı saldırıdan bu yana Avrupa’da yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Ä°slam düşmanlığının artmaya devam ettiÄŸini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Almanya’nın Solingen ÅŸehrinde, 29 Mayıs 1993 tarihinde, ırkçı bir grup tarafından evlerinin kundaklanması sonucu hayatlarını kaybeden 5 vatandaşın, alçak saldırının 30’ıncı yılında rahmet ve saygıyla anıldığı belirtilerek, “Söz konusu saldırının 30’uncu yıl dönümü münasebetiyle bugün Solingen’de düzenlenecek anma törenlerine Bakan Yardımcımız Sayın Yasin Ekrem Serim katılacaktır. Bu vesileyle, ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm vatandaÅŸlarımızı ve Solingen saldırısında aile fertlerini kaybetmesine raÄŸmen itidal çaÄŸrılarıyla örnek bir duruÅŸ sergileyen, yakın zaman önce kaybettiÄŸimiz Mevlüde Genç’i de hürmet ve rahmetle yad ediyoruz” denildi.
Açıklamada ayrıca, ırkçılıkla hep birlikte mücadele edilmesi gerektiÄŸine yer verilerek  “Solingen saldırısından bu yana geçen 30 yılda yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Ä°slam düşmanlığının Avrupa’da artmaya devam ettiÄŸini kaygıyla izliyoruz. Her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Ä°slam düşmanlığı ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiÄŸini bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye, sadece belirli bir topluma ve bireylere deÄŸil, tüm insanlığa karşı tehdit teÅŸkil eden bu düşmanca zihniyete karşı mücadelesini her düzeyde ve her platformda kararlılıkla sürdürecektir” ifadeleri yer aldı.
