Sosyal medyada bizi takip edin

Tüm Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, MIKTA 27’nci Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 toplantısı kapsamında düzenlenen MIKTA (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye, Avustralya) 27’nci Dışişleri Bakanları Toplantısında konuştu. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre Bakan Fidan, bugün düzenlenen MIKTA 27’nci Dışişleri Bakanları Toplantısındaki hitabında, Gazze ve Lübnandaki durumun, Suriyedeki son gelişmelerin, Ukraynada devam eden savaşın ve dünya genelinde tırmanan insani krizlerin, çok taraflı iş birliğinin artırılmasına duyulan acil ihtiyacın altını çizdiğini söyledi.

Türkiye’nin Ukraynanın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan bağlılığını kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Fidan, “Savaşın sona erdirilmesi için diplomasiye duyulan ihtiyacı vurgulamaya devam ediyoruz. Savaşın her iki tarafının da katılımıyla kapsamlı bir barış sürecinin gecikmeksizin başlatılması gerekiyor. Türkiye olarak, taraflar arasında kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa ulaşılması için müzakerelere tam destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Bakan Fidan, Gazzedeki ateşkesin geçici bir rahatlamaya ve insani yardımların ulaştırılmasına olanak sağladığını memnuniyetle gözlemlediklerini vurgulayarak, “Bununla birlikte, İsrailin insani yardımların erişimine yönelik devam eden kısıtlamaları, krizin bütünüyle hafifletilmesine yönelik çabaları engellemekte. Ateşkesin ikinci aşamasına geçilmesi yolunda ilerleme kaydedilmesini ve nihayetinde iki devletli bir çözüme doğru somut adımlar atılmasını umuyoruz. Hep birlikte Suriye, Gazze ve ötesindeki insani ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasiteye sahibiz. MIKTA kapsamında iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortaklığımız çerçevesinde diğer MIKTA üyeleriyle ikili ilişkilerimizin derinleştirmesi konusundaki kararlılığımız bakidir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

——————————

– Dışişleri Bakanı Hakan Fidanın katıldığı MIKTA 27’nci Dışişleri Bakanları Toplantısından görüntüler.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Dışişleri Bakanı Fidan, MIKTA 27’nci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Fotoğraf: Güney Afrika, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir