EÄŸitim
DEÃœ, Stanford Ãœniversitesi’nin enler listesinde
ELSEVÄ°ER ve Stanford Ãœniversitesi bilim insanları tarafından her yıl gerçekleÅŸtirilen ‘Dünyanın En Etkili Bilim Ä°nsanları’ araÅŸtırması açıklandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduÄŸu listede, Dokuz Eylül Ãœniversitesi’nden (DEÃœ) 23 bilim insanı yer aldı. Rektör Hotar, “Dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını artıran üniversitemizin kıymetli hocalarına, baÅŸarıya katkı sunan tüm mensuplarımıza teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Elsevier ve Stanford Ãœniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleÅŸtirdiÄŸi, dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste yayımlandı. Bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaÅŸmış Hollanda merkezli yayıncılık ÅŸirketi olan Elsevier tarafından yayımlanan sıralama, ‘kariyer boyu etki’ ve ‘yıllık etki’ olarak iki kategoride listelendi. Buna göre DEÃœ, dünyanın saygın bilim insanlarının yer aldığı listeye 23 akademisyeni ile girmeyi baÅŸardı.
DEÃœ’LÃœ 23 BÄ°LÄ°M Ä°NSANI ENLER LÄ°STESÄ°NDE
Detaylı kriterlere göre sıralanan listede, ‘yıllık etki’ kategorisinde toplam 200 bin 410 bilim insanı deÄŸerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı araÅŸtırmaya, Türkiye’den toplam bin 202 bilim insanı dahil oldu. DEÃœ, kariyer boyu etki kategorisinde 17 ve yıllık etki kategorisinde 23 akademisyen ile listelere girdi. DEÃœ, Türkiye’de listeye giren bilim insanı sayısı bakımından önceki yıllara göre yükseliÅŸ kaydetti ve Türkiye’deki üniversiteler arasında sekizinci sırada yer aldı. Kariyer analizinin yapıldığı ve son beÅŸ yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı ‘kariyer boyu etki’ kategorisinde, deÄŸerlendirmeye alınan toplam 195 bin 606 kiÅŸi arasında DEÃœ’den 17 bilim insanı listeye dahil oldu. Türkiye’den toplam 897 bilim insanının son beÅŸ yıllık yayınlarının atıf etkisine göre sıralandığı bu kategoride DEÃœ, listeye giren bilim insanları ile Türkiye’de ilk on içinde yer almayı baÅŸardı.
‘BÄ°LÄ°ME REFERANS OLMAYI SÃœRDÃœRECEĞİZ’
Dokuz Eylül Ãœniversitesi’nin ‘Dünyada ilk 500’ hedefi kapsamında tırmanışını sürdüreceÄŸini vurgulayan DEÃœ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Küresel ölçekte saygınlığını artırma yolunda emin adımlarla yolculuÄŸunu sürdüren Kurumumuz; bilimden sanata, saÄŸlıktan spora kadar her alanda baÅŸarıyla temsil ediliyor. 40’ıncı yılında ‘AraÅŸtırma Ãœniversitesi’ unvanıyla akademik ve bilimsel çalışmalarına hız veren Ãœniversitemiz, dünya üniversitesi olma hedefi kapsamında önemli bir araÅŸtırmada daha güzel neticeler elde etti. Küresel çapta tanınırlığını ve saygınlığını artıran üniversitemizin kıymetli hocalarına ve baÅŸarıya katkı sunan tüm mensuplarımıza, bilime referans çalışmaları için teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.