Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Dervişoğlu: Buna ‘dur’ diyemezsek İmralı teröristleri hür, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tutsak olacaktır

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, “Milli gurur ve şuur sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, endişeyle, şüpheyle ama en çok da öfkeyle, 50 bin insanımızın katili, müebbet hükümlüsü cani başının mektubunu bekleyecek kadar şirazeden çıkmış bir iktidarın, organize bir delirmişliğin tasallutu altındayız. Tarihe not düşmek isterim ki; bu süreç kirli bir pazarlığın, bir o kadar kirli ürünüdür. Türkiye, tek adamın makam ve unvan hırsıyla, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir istibdat çukuruna yuvarlanmak üzeredir” dedi.

BU SÜREÇ MİLLET TANIMIYLA OYNAYARAK, ÖMÜR BOYU BAŞKANLIK PAZARLIĞIDIR

Dervişoğlu, Türkiyenin uzun bir süredir, Suriyenin kuzeyinde yapılanan PYD/YPG terör örgütünün, aslında PKKnın kendisi olduğu iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, “Nitekim bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler, ABD ve Avrupa Birliği’ne seslenerek; PYD/YPG, PKKnın kendisidir. PKKya terör örgütü deyip, YPGye destek oluyorsunuz, ikisi de aynı örgüttür demiştir. Bu gerçekten hareketle, bugün sergilenen kirli oyunda, hükümlü teröriste yaptırılan çağrı, yalnızca PKKya yazıhanesini Irakın kuzeyinden, Suriyenin kuzeyine taşıması çağrısıdır. Daha önce, Cumhuriyet Bayramı’nda Suriyenin kuzeyine geçirdikleri teröristlerle mücadele etmek zorunda kalan bu iktidar, bugün anlaşılan o ki, bugün yine aynı ihanetin yeni versiyonunu yürürlüğe koymuştur. Bu oyunun mimarları, kiminle hangi pazarlıkları yaptıklarını, asla izin vermeyiz dedikleri Suriyenin kuzeyindeki devletleşmeye dair ne düşündüklerini izah etmek zorundadırlar. Bu milletimize karşı namus borçlarıdır. Bugüne kadar, bu sürecin sonuçlarının ne olacağıyla yüzleşmemiş olan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum ve umuyorum ki; bugün televizyonlarda yayınlanan, teröristbaşı ve avanelerinin fotoğrafını gördüklerinde, mektubu duyduklarında, binlerce şehidimizi düşünmüşler, uzuvlarından mahrum bırakılmış binlerce gazimizi gözlerinin önüne getirmişlerdir. Onların annelerinin, babalarının, çocuklarının, eşlerinin yıllardır yaşadıkları tarifsiz acılara, bir de böylesine bir ihanetin eklenmesiyle, şu an yaşadıkları derin acıyı anlamışlardır. Bebek katilinden, barış güvercini yaratmaya cüret eden bu iktidar, PKKyı lağvetme kılıfıyla aslında Cumhur İttifakı devletine katmaktadır. Hangi isim ve gerekçeyle yapılırsa yapılsın, bu süreç millet tanımıyla oynayarak, ömür boyu başkanlık pazarlığıdır ve başka bir amaca da matuf değildir. Emin olun iktidardakilerin bunu elde etmek için söylemeyecekleri yalan, veremeyecekleri iç ve dış taviz bulunmamaktadır” dedi.

GÜN, BU GÖLGE OYUNUNA SEYİRCİ KALANLAR VE ALKIŞLAYANLARLA MÜCADELE GÜNÜDÜR

Dervişoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Terörsüz Türkiye diye çıkılan yolun sonunda, terör devletleşecektir. PKK ismi lağvedilip, PYD-YPG terör devleti kurulacaktır. Şunu özellikle milletimizin takdirine sunmak isterim; binlerce evladımızın hayatına mal olmuş, alçakça bir terör sürecinin finaline Onurlu çıkış demek, onursuzluğun kendisidir. Teröristler makbul olurken, Türk olmak terörist anlamına gelecektir. Gazeteciler, parti genel başkanları, genç teğmenlerimiz, iş dünyamız, hepsi bu girilen yolun ilk kurbanlarıdır. Eğer buna ‘dur’ diyemezsek, İmralı teröristleri hür, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tutsak olacaktır. Hukuksuzluk ve yoksulluk cehennemi genişleyecek ve bir federasyon cehennemine evrilecektir. Geldiğimiz noktada, tescilli bebek katilinin mektubuna sığınarak, çoktan kendini başka isimlere ve coğrafyalara taşımış bir terör örgütünün sözde kendini feshiyle olmayan bir savaşın barışının geleceğine inanmamızı bekleyenlerin, emin olunuz ki bizi düşürecekleri bu karanlığın dibi yoktur. Gün, bu gölge oyununa seyirci kalanlar ve alkışlayanlarla mücadele günüdür. Ülkesini seven her bir kardeşime, 20 Ekim 1927’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün verdiği vazifeyi hatırlatıyorum; Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde, harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı; işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Ya hep birlikte oturup bu gölge oyununa seyirci kalacak ve Cumhuriyetin ebediyen elimizden gitmesine razı olacağız ya da şerefli Türk vatandaşları olarak, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar koruyacağız.”

PARTİ BİNASINA, ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİN YER ALDIĞI SİYAH- BEYAZ PANKART ASILDI

Öte yandan, İYİ Parti Genel Merkez binasına, şehitlerin isimlerinin ve Ay-Yıldızın yer aldığı siyah beyaz ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz’ yazılı pankart asıldı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir