Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Dernek aracılığıyla PKK’ya yardıma 16 gözaltı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DÃœZCE’de mevsimlik işçilerden tehdit ve ÅŸiddet yoluyla para topladıkları ve bunları ‘dernek’ aracılığıyla terör örgütü PKK/KCK’ya gönderdikleri tespit edilen 16 şüpheli, polisin operasyonu ile gözaltına alındı.

​İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarına giden, Kobani’ye yardım için para toplayan ve kente mevsimlik işçi olarak gelen kiÅŸilerden tehdit ve ÅŸiddet yolu ile vergi alan şüphelileri tespit etti. Şüphelilerin ayrıca ‘KARDER’ adı altında bir dernek kurdukları ve toplanan paraları Irak-Hakurk-Kaniras bölgesindeki ‘lojistik sorumlu’ya elden teslim ettikleri belirlendi. Şüphelileri yakalamak için harekete geçen ekipler, Ä°stanbul ve Düzce’de operasyon düzenledi. Ekipler 14 şüpheliyi Düzce’de, 2 kiÅŸiyi de Ä°stanbul’da gözaltına aldı. Şüphelilerin araç, ev ve iÅŸ yerlerinde yapılan aramalarda; örgütsel doküman, dijital materyal ve makbuzlar ele geçirildi. 16 şüphelinin emniyetteki iÅŸlemleri sürüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam