Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Deprem sonrası döndüğü evinin yıkıldığını bahçesinde yarık oluştuğunu gördü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MALATYA’nın DoÄŸanÅŸehir ilçesinde, yalnız yaÅŸayan Zahide ErbaÅŸ (72), 6 Åžubat’ta meydana gelen ilk depremin ardından evini terk ederek kızının yanına yerleÅŸti. Aylar sonra geri dönen ErbaÅŸ, evinin büyük bölümünün yıkıldığını, bahçesinde dev yarık oluÅŸtuÄŸunu, elma aÄŸaçlarının yerinden söküldüğünü gördü.

DoÄŸanÅŸehir ilçesine baÄŸlı DoÄŸu Mahallesi’nde 3 dönümlük arazisindeki kerpiç evde yaÅŸamını süren Zahide ErbaÅŸ, 6 Åžubat saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde korkuyla dışarı çıktı. Bu depremin ardından ErbaÅŸ, ÅŸehir dışındaki kızının yanına gitti. ErbaÅŸ, aylar sonra dün yeniden köyüne döndüğünde karşılaÅŸtığı manzara ile büyük ÅŸok yaÅŸadı. Ä°lk depremde havanın karanlık olması nedeniyle fark edemediÄŸi evinin peÅŸ peÅŸe meydana gelen depremlerde büyük oranda yıkıldığını gören Zahide ErbaÅŸ, bahçesinde dev bir yarık oluÅŸtuÄŸunu ve çöken arazinin elma aÄŸaçlarını yuttuÄŸunu fark etti.

Uzun bir aradan sonra döndüğü evinde felaketin boyutuyla karşılaÅŸtığını belirten Zahide ErbaÅŸ, “Burası düz bir bahçeydi ama ÅŸimdi içinde yuvarlak yarık oluÅŸmuÅŸ, elma aÄŸaçları yok olmuÅŸ. Ben de daha yeni görüyorum ve büyük ÅŸok yaşıyorum. Ä°lk çıktığımda hava karanlıktı fark etmemiÅŸtim, depremde evim de yıkılmış” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam