Dünya

Danimarka Başbakanı Frederiksen: ABD tehditlerini durdurmalı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD Başkanı Donald Trumpın Grönlandı alma isteğini yeniden gündeme getirmesinin ardından açıklamada bulundu. Frederiksen, “ABDnin Grönlandı devralmasının gerekliliğini tartışmak kesinlikle hiçbir anlam ifade etmiyor ve tehditlerini durdurmalılar. Çünkü ABDnin, Danimarka Krallığı Birliğini oluşturan iki özerk bölgeden herhangi birini ilhak etme hakkı ve yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Frederiksen, Grönlandın bir NATO toprağı olduğunu da vurgulayarak, adanın ittifakın kolektif güvenlik garantisi kapsamında bulunduğunu bildirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version