Türkiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi kimse bölemez, ayıramaz, aramıza nifak duvarları öremez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması Programında konuştu. Erdoğan, Yas-ı Muharremin 10uncu gününde, diğer adıyla Aşure Gününde bir sofra etrafında olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Sofrada bulunanlara teşekkür eden Erdoğan, “Öncelikle Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafaya salat, Onun ehlibeytine ve her biri kutup yıldızlarımız olan dostlarına selam olsun diyorum” diye konuştu.
14 ASIR SONRA BİLE HALEN HÜZÜNLE HATIRLIYORUZ
Hazreti Hüseyinin ve 72 yoldaşının şehadetlerinin 1385inci yıl dönümünde Kerbela şehitlerini rahmetle yad eden Erdoğan, Muharrem Ayının Müslümanlar için rahmet ve bereket ayı olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharremin aynı zamanda yürekleri Kerbela Çölüne çeviren büyük bir yangının, acının ve matemin de ayı olduğunu kaydederek, “Hicri 61 yılında yine bir 10 Muharrem gününde Kerbelada yaşanan o katliamı neredeyse 14 asır sonra bile halen hüzünle hatırlıyoruz. Resulü Ekrem Efendimiz torunları İmam Hasan ve İmam Hüseyini dünyadaki reyhan çiçeklerim diye severdi. Onları öpüp koklamaya doyamaz, adeta gözünden bile esirgerdi. Bir gün kendisine ehlibeytten en çok kimi seversiniz diye sorulduğunda, Hasan ve Hüseyin diyecek kadar ikisine de düşkündü. Tabii Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyinle birlikte bizim gönül dünyamızda ehlibeytin de çok müstesna bir konumu vardır. Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam beni, Allahı sevdiğiniz için, ehlibeytimi de beni sevdiğiniz için sevin buyurmuştur. Ehlibeyt sevgisi bize Peygamberimizin bir emridir, Ondan bize kadar çok kıymetli bir hatıradır. Türk milleti olarak yüzyıllardır bu aziz hatıraya layıkıyla sahip çıkmanın gayretindeyiz. Ehlibeyt muhabbetini, millet olarak ezeli ve ebedi kardeşliğimizin mayası olarak görüyoruz. Allahın izniyle bu maya sağlam olduğu müddetçe bizi kimse bölemez, bizi kimse ayıramaz, aramıza nifak duvarları öremez. Ama ne zaman bu maya bozulur, zayıflar ve çözülür, Allah korusun işte o zaman millet olma vasfımızı da kaybederiz” ifadesini kullandı.
MATEMİNİ PAYLAŞAN CANLARIN DÜNYA VE AHİRETLERİNİ MAMUR EYLESİN
Bu masadaki birlikteliği kalplerdeki ehlibeyt sevdasının bir nişanesi olarak değerlendirdiğini dile getiren Erdoğan, Muharrem orucunu açmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Allahtan, Mah-ı Muharrem oruçlarını kabul etmesini dileyen Erdoğan, “Rabbim, Hazreti Hüseyin ve dostlarının matemini paylaşan canların dünya ve ahiretlerini mamur eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” dedi.