Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı? Mansur Yavaş’tan Çok Konuşulacak Açıklama

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Çankaya Birlik Mahallesi’nde açılışı yapılan Tayfun Tanju Kara E-spor Merkezi’nde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açılışta, gençlerin dijital dünyada yeteneklerini sergileyebileceği bu merkezden bahseden Yavaş, aynı zamanda CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adaylık ön seçimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tayfun Tanju Kara E-spor Merkezi Açıldı

Yavaş, E-spor dünyasında gençlerin daha fazla yer alabilmesi için önemli bir adım attıklarını belirterek, Çankaya’daki eski Eğitim Merkezi binasını kapsamlı bir tadilatla E-spor merkezi haline getirdiklerini duyurdu. Açılışta, “Biz Tanju’nun hayalini kurduğu bu merkeze onun adını verdik” ifadelerini kullandı. Yavaş, bu merkez için toplamda 67 milyon lira harcandığını vurgulayarak, kullanılmayan bir bina yerine gençler için verimli bir alan oluşturduklarını söyledi.

Gençlere Daha Güzel Bir Türkiye Bırakma Amacı

Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada gençlere hitap ederek, “Bugün burada sizlere daha güzel bir ülke bırakmak istediğimizi göstermek istiyoruz. Daha adil ve daha güvenli bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde özgürlükten, özgürlüğün olmadığı yerde gençlerin hayallerinden söz edemeyiz” şeklinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Konusunda İlk Kez Net Cevap

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ön seçimiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, “Ön seçime karşı değiliz. Ancak partinin enerjisini harcamaması gerektiğini düşünüyoruz. Ülke gündemini geri atacağını düşündük ve hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bu yorum, parti içindeki adaylık tartışmalarının ne kadar hassas bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise Yavaş, “Bunları konuşmak için çok erken. Bizim kendi başımıza aday olma ya da olmama diye bir şey yok. Toplum ne isterse, partide fikir ayrılığı var gibi görüntülerin içinde beni bulamayacaksınız” ifadelerini kullanarak, adaylık konusundaki kararsızlığını sürdürdü.

Adaylık Defteri Mi Kapandı?

Yavaş’ın açıklamaları, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için arayış içinde olanlara bir mesaj niteliği taşıdı. Şu an için adaylık kararının toplumun beklentilerine göre şekilleneceğini belirten Yavaş, bu konunun parti içindeki dengelere ve halkın taleplerine bağlı olduğunun altını çizdi.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!

KAYNAK: SONGELISME.COM tarafından hazırlanan habere göre;

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam