Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Cumartesi Anneleri davasında savunmalar alındı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

CUMARTESÄ° Anneleri’nin 25 AÄŸustos 2018’deki 700’üncü buluÅŸmasında, yasaÄŸa raÄŸmen toplandıkları gerekçesiyle 46 kiÅŸinin “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada sanıklar savunma yaptı.

Ä°stanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Levent Gökçek savunmasında, “Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta buluÅŸmasına DÄ°SK’in çaÄŸrısıyla destek olmak için gittim. Meydana yöneldiÄŸimde polis önümü kesti. Sendika yöneticisi olduÄŸumu söyledim ama sorgusuz sualsiz gözaltına alındım” dedi. DiÄŸer sanıklar ise suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını talep ettiler.

Mahkeme, Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından dosyaya resen sanıklarla ilgili gönderilen araştırma raporlarının incelendikten sonra dosyadan çıkarılıp çıkarılmayacağına karar verileceğini belirterek, savunması alınmayan sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam