Ekonomi
Çocuklar için dijital harçlık uygulaması yenilendi


Türkiye’nin çocuklar için geliştirilen ilk ve tek dijital harçlık uygulaması Manibux yenilendi. 8-18 yaş grubunu hedefleyen uygulama, başta Dijital Kumbara olmak üzere yeni özelliklerini dün gerçekleştirilen etkinlikte tanıttı.
Çocukların Dijital Kumbara ile harçlıklarını kolayca biriktirip takip edebilecek, belirledikleri hedefler üzerinden görevleri tamamlayarak istediÄŸi ürünleri alabileceÄŸi, dilerlerse kazançlarını bağışlayabilecek, anlık olarak ebeveynlerinden ve akrabalarından harçlık isteyebilecekleri uygulama Manibux yenilendi. BaÅŸta Dijital Kumbara olmak üzere yeni özelliklerini 21 Aralık’ta gerçekleÅŸtirilen etkinlikte tanıtan Manibux, çocukların finansal okuryazarlığını geliÅŸtirmeyi amaçlıyor.
Küresel ekonomik belirsizlikler ve resesyon endişeleri, herkesi birikim yapmaya ve tasarrufları daha iyi değerlendirmeye yönlendirirken, her kuşak için finansal okuryazarlık kavramının önemi arttı. Bu durum, finansal teknolojileri eğitimle bir araya getiren ve edu-fintech olarak anılan alanı daha popüler hale getirdi. 8-18 yaş grubunu hedefleyen, Türkiye’nin çocuklar için geliştirilen ilk ve tek dijital harçlık uygulaması Manibux, başta Dijital Kumbara olmak üzere yeni özelliklerini dün gerçekleştirilen etkinlikte tanıttı.
“ÇOCUKLARA TASARRUF BÄ°LÄ°NCÄ° KAZANDIRAN DÄ°JÄ°TAL KUMBARA”
Konuyla ilgili deÄŸerlendirmelerini paylaÅŸan Manibux Kurucusu Psikolojik Danışman Canan AkmanoÄŸlu Bayrak, “Türkiye’nin ilk ve tek dijital harçlık uygulaması olarak hayata geçirdiÄŸimiz Manibux, çocuklara finansal okuryazarlığı ve para yönetimi becerisini güvenli ve eÄŸlenceli bir ÅŸekilde kazandırma hedefiyle, davranış temelli sosyal etki oluÅŸturmak amacıyla yenilendi. Manibux, ebeveyn ve çocuk arasındaki harçlık iliÅŸkisini oyunlaÅŸtıran ve çocuklara tasarruf bilinci kazandıran Dijital Kumbara baÅŸta olmak üzere yeni özellikleriyle ülkemizdeki 18 milyon çocuÄŸun harçlık uygulaması olma hedefini taşıyor” dedi.
Manibux’ın çocuklara paranın yalnızca harcanabilir deÄŸil, biriktirilebilir ve bağışlanabilir bir ÅŸey olduÄŸunu gösterme amacı taşıdığını vurgulayan Bayrak, “Bir anne ve psikolojik danışman olarak çocuklara eÅŸit fırsatlar verildiÄŸinde kendi bütçelerini yönetmeyi baÅŸarabileceklerine inanıyorum. Amacımız doÄŸrultusunda Manibux’ı hem ebeveynlerin hem de çocukların finansal okuryazarlık ve sorumluluk bilincini artıracak ÅŸekilde yeni özelliklerle zenginleÅŸtirdik. Çocuklar kendilerine hedefler koyarak para biriktirmeye baÅŸlayabilecek, velilerinden ek harçlık talep etmek için yeni görevler isteyebilecek, harçlıklarından biriktirdikleri miktarları sivil toplum kuruluÅŸlarına bağışlayabilecek. Manibux, eÄŸlenceli, oyunlaÅŸtırılmış ve eÄŸitici arayüzüyle çocukları yakalamayı baÅŸarırken, ebeveynler de çocuklarının harcamalarını güvenle kontrol edebilme ve çocuklarına tasarruf bilinci kazandırma özgürlüğüne kavuÅŸuyor” diye konuÅŸtu.
ÖN ÖDEMELİ HARÇLIK KARTI VE HARÇLIK TRANSFERİ ÖZELLİKLERİ DE SUNUYOR
Dijital Kumbara özelliğinin yanı sıra ebeveynlere 7 gün 24 saat harçlık transferi yapabilme olanağı sunduğunu dile getiren Bayrak, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:
“Bugün yetiÅŸkinler gerek maÄŸazada, gerek dijital ortamda pek çok ödemesini temassız kartlarla gerçekleÅŸtiriyor. Çocukların da aynı deneyimi yaÅŸayabilmesi için, okulda, kantinde, markette, internette yaptıkları harcamalarda kullanabilecekleri güvenli bir harçlık kartı da sunuyoruz. Çocuklar, erken yaÅŸtan itibaren harcamalarını kontrol edebilme, bütçelerini yönetme, paranın deÄŸerini anlama ÅŸansı buluyor ve finansal anlamda kendi kararlarını verebilmeyi ailede öğreniyor. Dijital Kumbara ve bağış özelliklerimizle Manibux’ın çocuklara ve ebeveynlere sunduÄŸu olanakları artırıyor, çocukların finansal okuryazarlık eÄŸitimlerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Manibux, fintech çevikliÄŸini bir eÄŸitim ve sosyal etki giriÅŸimi olma odağından uzaklaÅŸmadan korumayı ve çağın gerekliliklerine uygun olarak geliÅŸmeyi sürdürecek.”
