Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Çobanlık İşine İlgi Azalıyor: İşverenler 50 Bin TL’ye Çalışacak Eleman Bulamıyor

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 50 bin TL maaşla çalışacak çoban bulmakta zorlanıyor.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 50 bin TL maaşla çalışacak çoban bulmakta zorlanıyor.

Besiciler, hayvanlarına bakacak çobanı bulmak için çaba sarf ederken, 50 bin TL’ye kadar aylık maaşın yanı sıra giyecek, yemek ve ayakkabı gibi yan haklar sunmalarına rağmen çoban bulmakta zorluk çekiyorlar.

Özellikle gençlerin kırsal bölgelerden büyük şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş’un besicilik alanında sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.

Gençlerin sosyal güvence açısından büyük şehirleri tercih etmesiyle birlikte, çobanlık gibi köklü bir mesleği sürdürmek için zorluklarla karşılaşılıyor.

Muş’un besicilik geleneğini sürdürmek için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiğini dile getiren yerel besicilerden biri olan Mizgin Sönmez, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da çoban bulmakta zorlanıyoruz. 40-50 bin TL maaş vermemize rağmen çoban bulamıyoruz. Maalesef çoban bulmak bu kadar kolay değil. Kışlık peynir, yeme içme ve diğer tüm ihtiyaçlarını biz karşılamamıza rağmen çoban bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam