Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Çin’de yaklaşık 200 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri bulundu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çin basını, Sichuan eyaletinde yürüyüş yapan bir kişinin, dinozorlara ait ayak izlerini fark ettiğini ve durumu yetkililere bildirdiğini duyurdu. Çin Jeoloji Bilimleri Üniversitesi’nden Xing Lida liderliğindeki araştırma ekibi, ayak izlerinin 20den fazla dinozor ve diğer omurgalı canlılara ait olduğunu doğruladı. Xing, etçil dinozorların bıraktığı farklı boyutlardaki ayak izlerinin yanı sıra, insan eline benzeyen izler de bulduklarını belirtti. Ayak izlerinin büyük ölçüde korunduğunu aktaran Xing, dinozorların bölgede uzun süre yaşadığını tahmin ediyor.

Keşfin bölgenin jeolojik geçmişi ve dinozor faunası hakkında yeni bilgiler sunabileceğini kaydeden araştırmacılar, izlerin yaklaşık 200 milyon yıl öncesine ait olduğunu düşünüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Çin'de yaklaşık 200 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri bulundu. (DHA)

  • Çin'de yaklaşık 200 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri bulundu. (DHA)

Continue Reading
Reklam