Türkiye

Çiftçi 7 TL’ye Üretiyor 3 TL’ye Satamıyor! Ürün Çiftçinin Elinde Kaldı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yozgat’ın Kümbet Ovası’nda, çiftçilerin yaşadığı büyük ekonomik sıkıntılar, bu yıl da gözler önüne serildi. Aydıncık ilçesinin Kazankaya köyünde patates ve soğan hasadını tamamlayan çiftçiler, artan maliyetler ve alım gücündeki düşüş nedeniyle tarlada kaldıkları ürünlerin karşılığını alamıyor. Bu zorluğun altını çizen üreticiler, çözüm bekliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ürünler 7 Liraya Mal Oldu, 3 Liraya Satılamadı!

Tarımda yaşanan krizin en büyük örneği, Kazankaya köyünde patates üreten Selim Utku’nun yaşadığı sıkıntı. Utku, bu yıl ekim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kaldığını belirtiyor. “Ektiğimiz patatesi 3-4 liraya satamadık. Bu haldeyiz, ekin diyorlar, ekiyoruz, biçin diyorlar, biçiyoruz ama hiçbir şey kazanamıyoruz, her şey tarlada kaldı,” diyen Utku, üreticilerin yaşadığı çıkmazı gözler önüne seriyor. Geçen yıl patatesi 15 liraya sattığını belirten Utku, bu yıl aynı ürünü 6-7 liraya bile satamadığını ve işçi ücretini bile karşılayamadığını söylüyor.

Soğanlar Depoda Çürüdü, Alıcı Yok!

Patates hasadının ardından benzer bir durum, soğan üreticisi Coşkun Uzun’un başına geldi. Geçen yıl 10 liraya sattığı soğanın bu yıl 3 liraya bile alıcı bulamadığını söyleyen Uzun, “60-70 ton soğanım var, 3 liraya bile verebilirim, ama alıcı yok. Soğanlarım depoda çürümeye başladı,” diyerek yaşadığı zorluğu anlatıyor. Bu yıl maliyetlerin yüksekliği nedeniyle soğanı 7 liraya aldığını belirten Uzun, fiyatların düşüklüğünden dolayı önümüzdeki yıl tekrar üretim yapmayı düşünmediğini vurguluyor.

Çiftçilerin Beklentisi: Çözüm ve Destek

Tarım sektöründe artan maliyetler ve üretim fiyatlarının düşmesi, çiftçilerin geleceğe dair umutlarını tüketiyor. Tarlada kalan ürünler, emeklerinin karşılığını alamayan çiftçileri büyük zarara uğratıyor. Çiftçiler, hükümetten alım fiyatlarının artırılmasını, daha fazla destekleme yapılmasını ve tarım politikalarında köklü değişiklikler bekliyor. Üreticilerin sesini duyan yetkililer, çözüm üretmek için harekete geçmeli.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version