Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

CHP’li Emir’den duruşmaların canlı yayınlanması için kanun teklifi açıklaması

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, TBMMde basın toplantısı düzenledi. Emir, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame ve duruşmaların TRTden yayınlanmasına ilişkin, “Haziran ayında Sayın Bahçeli, Duruşmalar TRT ekranlarından yayınlansın dedi ve biz o gün 3 grup başkan vekili imzasıyla kanun teklifi verdik. Ceza Muhakemesi Usul Kanununun 183üncü maddesine bir ek yapalım ve Söz konusu sanıklar seçilmiş kişilerse ve onların iradeleri uygunsa, bu duruşmaları TRT yayınlasın, internetten yayınlasın ve diğer kanalların da alabilmesi için teknik altyapıyı oluştursun diyoruz açıkça. İşte bizim kanun teklifimiz burada. 6 ay geçti tık yok. Sayın Bahçeli, sizi sözünüzün arkasında durmaya davet ediyorum. Eğer güveniyorsanız, inanıyorsanız, Yargılama halkın gözü önünde olsun diyorsanız, gerçekten, Burada seçilmiş belediye başkanlarını, yüzlerce arkadaşımızı cezaevinde aylarca tutmak için yeterli sebep var diyorsanız hodri meydan, kanun teklifi hazır, 6 aydır bekliyor. Neyi bekliyorsunuz siz? Varsa cesaretiniz gelin TRTden yayınlayalım, diğer kanallar TRTden görüntüleri alabilsinler ve Türkiye artık şu iddianame, iddia, iftira, mahkemelerden, girdaptan çıksın. Biz siyaset yapmak istiyoruz. Onlar siyaset yapamadıkları için, halktan koptukları için pahalılık, yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk gibi sorunları konuşamadıkları için siyaseti birkaç savcı ve böylesine birkaç iftiracı üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Ama bilsinler ki bu milletin vicdanı ve feraseti buna asla izin vermeyecektir” diye konuştu.

Emir, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlunun, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ancak seçim döneminde hapisten çıkmaması durumunda partisinin bütün üyelerinin aday olabileceğini söyledi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam