Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

CHP’li Emir: Bizim açımızdan Fetullah Gülen haindir

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

CHPli Murat Emir, TBMMde basın toplantısı düzenledi. Emir, Türkiyenin günlerdir bir skandalla sarsıldığını belirterek, “Bebeklerin 3-5 kuruş için göz göre göre, bakanlığın ve emniyetin takibindeyken ölüme terk edilmesini asla kabul etmiyoruz. Bir defa Sayın Bakanın, Bu yenidoğan ölümleriyle gündemi doldurmaya çalışıyorlar demesini kınıyoruz. Bundan daha önemli bir gündem maddemiz yoktur ve bunu konuşmaya devam edeceğiz, sorumluların yakasını bırakmayacağız. Sizin daha önemli gündem maddeleriniz olabilir; ama bebekler ölüme terk edilmiş ve devlet soyulmuşken bizim konuşacak daha önemli bir konumuz yok. Dönemin İl Sağlık Müdürü ve bugünün Sağlık Bakanı görevini yapmamıştır, görevini savsaklamıştır. Çünkü iddianameden de anlıyoruz ki bu çetenin bir ucu yargıya gitmektedir, bir ucu siyasete” dedi.

Sağlık Bakanlığının hastanelerin yoğun bakım ünitelerini denetlemesine ilişkin yönetmelikleri olduğunu hatırlatan Emir, hayatını kaybeden 10 bebeğin isimlerinin yazıldığı tabloyu göstererek, “Bebeklerin ölüme terk edildiği bir Türkiyede yaşıyor olmaktan dolayı ızdırap içerisindeyiz. Dolayısıyla bu tablonun adını utanç tablosu olarak işaret etmekte bir sakınca yok” diye konuştu.

FETULLAH GÜLENİ ABDDEN İSTİYORMUŞ GİBİ YAPTILAR

Emir, 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin ölümüne ilişkin de “Bizim açımızdan Fetullah Gülen, çok uzunca bir süredir haindir. Bu ülkeye kastetmiş, devletin kurumlarını ele geçirmiş, çökertmiş; siyasi iktidarla el ele vererek orduyu, yargıyı, devletin tüm kurumlarını ele geçirerek çürütmüş ve nihayetinde bir darbe girişimine kalkışmış bir haindir. Onun arkasından, Allah rahmet etsin demeyeceğiz; ama ortaklık yapanlar, destekleyenler, onunla el ele verip, Orduyu çökerttik diyenler, ona, Hoca efendi diyenler, aynı menzile yürüyenler, Gel de birlikte ıslanalım diyenler herhalde Fatihayı eksik etmeyeceklerdir. Fetullah Güleni istiyormuş gibi yaptılar ABDden ama asla istemediler. Gerçek delilleri, Fetullah Gülen denilen şahıs ile darbe girişimi arasındaki delilleri, ABDnin önüne koyamadılar” değerlendirmesinde bulundu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir