Ekonomi
Cevdet Yılmaz: “Kredi Kartı Katkı Payı Bütçeye Gitmeyecek”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 100 bin liranın üzerinde limiti bulunan kredi kartlarından her yıl Savunma Sanayi Fonu için alınması öngörülen 750 lira katkı payına yönelik eleştirileri yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 100 bin liranın üzerinde limiti bulunan kredi kartlarından her yıl Savunma Sanayi Fonu için alınması öngörülen 750 lira katkı payına yönelik eleştirileri yanıtladı.
Yılmaz, bu katkı payının tamamen savunma sanayinin güçlendirilmesi amacıyla kullanılacağını belirterek, “Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek” dedi.
Yeni Düzenleme ve Eleştiriler
AK Parti’nin Meclis’e sunduğu yasa tasarısına göre, 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarından Savunma Sanayi Fonu için yıllık 750 lira katkı payı alınacak. Yılmaz, bunun yanı sıra tapu işlemleri ve araç devirlerinde de yeni ücretlerin getirileceğini ifade etti. Ayrıca bazı drone ve saatlerin ÖTV kapsamına alınacağı bilgisini verdi.
Savunma Sanayii İçin Stratejik Hamleler
Türkiye İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Yılmaz, “Ekonomi ve teknolojiyle başarılar elde ederek ülkemizi daha müreffeh ve güvenli bir geleceğe taşımak zorundayız.” dedi. Savunma Sanayii Destekleme Fonu için yapılacak katkı paylarının, çelik kubbe projesi ve diğer kritik teknolojilerle destekleneceğini vurgulayan Yılmaz, “Bütün unsurlar savunma sanayiini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza tahsis edilecek” şeklinde konuştu.
Haksız Eleştirilere Tepki
Yılmaz, eleştirilere karşı, “Birileri kabul etmek istemese de caydırıcılığını artırmak, Türkiye için bir tercih değil mecburiyettir.” diyerek, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için güçlü olmanın şart olduğunu ifade etti.
Ekonomik Gelişmeler ve İnovasyon
Son 22 yılda Türkiye’nin dolar bazında milli gelirinin yaklaşık 5 katına çıktığını belirten Yılmaz, 2023’te kişi başına gelirin 13 bin 243 dolara ulaşacağını öngördüğünü açıkladı. Ayrıca, 22 yıl önce 36 milyar dolar olan ihracatın günümüzde 261 milyar dolara yükseldiğini vurguladı.
İnovaLİG programının önemine de değinen Yılmaz, Türk iş dünyasında inovasyon kültürünün kökleştiğini ve bu yıl 2 bin 302 firmanın programa başvurduğunu belirtti. Gelecek yıl bu sayının 2 bin 500’ü geçmesini hedeflediklerini söyledi.
Yılmaz, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki ilerlemesini sürdürmekte kararlı olduğunu, farklı alanlardaki yüksek teknoloji yatırımlarına 30 milyar dolar tutarında destek sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
KAYNAK: HABER MERKEZİ