Emeklilik

CEP TELEFONU SAHİPLERİ DİKKAT! Bu İşlemi Yaptırmamanın Cezası 268 TL!

CEP TELEFONU SAHİPLERİ DİKKAT! Bu İşlemi Yaptırmamanın Cezası 268 TL!

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gelişen teknolojiyle birlikte telefon kullanımı artarken, Türkiye’de beklenen 4,5G geçiş tarihi sonunda belli oldu. 1 Ocak 2024 itibarıyla 4,5G teknolojisine geçmeyenler, yavaş internet ve çekim sorunları ile karşı karşıya kalacaklar. 4,5G uyumlu SIM kart kullanmayanlara ise bir diğer sürpriz; cezai işlemle karşılaşma durumu söz konusu. İşte bu değişikliklere dair detaylar:

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Günümüzde telefon kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla birlikte, 4,5G teknolojisine geçiş süreci hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye genelindeki mobil hat teknolojisi için SIM kart değişimi flaş bir kararla gündeme geldi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren birçok mobil hat ve cihazın artık 4,5G teknolojisine geçiş yapması gerekecek.

4,5G teknolojisine geçmeyen ve eski hatlarını kullanmaya devam eden vatandaşlar, telefonlarında çekim sorunları ve yavaş internet gibi problemlerle karşılaşabilirler. Bu değişiklikle birlikte SIM kart değiştirme ücreti operatörlere bağlı olarak değişiyor. En düşük sim kart değiştirme bedeli 268 TL olarak belirlendi.

Ancak bazı operatörlerde kampanyalı olarak taahhüt verilmesi durumunda ücretsiz değişim imkanı bulunuyor. Örneğin, 1 sene taahhütlü bir tarifeye geçiş yapan kişilere ücretsiz 4,5G destekli sim kart verilebiliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bununla birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte de önemli bir değişiklik yapıldı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kullanılmayan, kayıp, çalıntı, veya elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazların bağlantısı kesilecek ve siyah listeye dahil edilecek. Bu süre, 7 yıldan 1 yıla indirildi.

Siyah listeye alınan bir cihazın son kullanıcısının BTK kayıtlarıyla uyuşmaması halinde, ilgili cihazın IMEI numarasının tekrar kayıtlı hale getirilmesi talebi cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabilecek. Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının tasfiye veya terkin edilmiş olması durumunda gerekli bilgi ve belgeler tamamlanarak BTK’ya başvuru yapılabilecek.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu değişikliklere uymayanlar, 1 Ocak tarihine kadar işlem yapmadıkları takdirde 268 TL ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum, telefonu olan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version