Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

‘Casusluk’ düzenlemesi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanan TBMM Adalet Komisyonunda Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine devam edildi. Kanun teklifinde yer alan, casusluk faaliyetlerine ilişkin 16ncı madde Komisyonda tartışmalara neden oldu. Milli İstihbarat Başkanlığı Hukuk İşleri Başkanı Fuat Milas, devlet kurumlarının böyle bir yasaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Artık casusluk faaliyetleri soğuk savaş yıllarında olduğu gibi değil. Diğer istihbarat teşkilatları tarafından bizzat kendileriyle değil özel sektör, sivil şahısların kullanılması, 3üncü ülkelerin hedef alınması suretiyle günümüzde yürütülüyor. Böylece, kendisi ve ülkesi değil 3üncü ülkeyle faaliyeti yürüttüğü ülke arasındaki anlaşmazlığı kendi lehine kullanıyor. Bu şahıslar, Türk Ceza Kanununun 326 ve 339uncu maddelerinde düzenlenen casusluk fiilini işlemiyor. Bunu sahada defalarca yaşadık. Burada başka bir suç olmadan cezalandırılması söz konusu değil. Kişinin buradan ceza alması için öncelikle başka bir suçu işliyor olması lazım” dedi. 

DÜNYA BİZE GÜLER

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, düzenlemenin tüm farklı düşünenleri susturmaya yönelik olduğunu belirterek, dezenformasyon yasasının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. 

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ise “Hepinizin durup düşünmesi lazım. Osman Kavala olmayan suçtan ceza aldı. Bu kadar muğlak ifadeyle ceza ihsas edemezsiniz. Bu düzenlemeye muhtaç, zaten Anayasa Mahkemesinden geçmez, dünya bize güler” diye konuştu.

Madde üzerine yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada, düzenleme oy çokluğu ile kabul edildi. Söz konusu 16ncı madde ile Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme adı altında yeni bir suç ihdas edilirken, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası yaptırımı da öngörüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • TBMM Adalet Komisyonu'nda 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

  • TBMM Adalet Komisyonu'nda 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir