Türkiye

Çanakkale Boğazı’nda teknelerden Küresel Sumud Filosu’na destek turu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

GAZZEye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve İsrailin saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosuna destek için Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan tekneler, denize açılarak Çanakkale Boğazı’nda tur attı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Filistin’e Destek Platformu tarafından Kararlıyız, Sumudun Yanındayız’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Çanakkaledeki su ürünleri kooperatiflerinin başkanları ve üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kurumu başkanları ile çok sayıda balıkçı ve vatandaş katıldı. Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan gırgırlar, balıkçı tekneleri, kurumlara ait tekneler Yat Limanı ve GESTAŞa ait iskeleden boğaza açılarak tur attı. Teknelere Sahil Güvenlik ile deniz polisi de eşlik etti. Boğaz turu öncesi Filistine Destek Platformu adına açıklama yapan Zeynel Kılıç, “Bütün engellemelere rağmen Sumud Filosu tarafından kararlılıkla fiili olarak Gazze kara sularına ulaşıldı ve abluka delindi. Bundan sonra insanlık vicdanı, ablukadaki bu sızıntıyı bir tufana dönüştürecek ve Gazzeye kesintisiz insani yardım girene kadar durmayacaktır. Biz, Filistine Destek Platformu olarak, Sumud ve Özgürlük Filosunun bu girişimlerini destekliyor, ablukayı delmek için çabalayan aktivistlerle dayanışmamızı ifade ediyoruz. Filonun İsrailin hukuksuz müdahalesine maruz kaldığı bu günler, aslında Siyonist İsrailin Gazzedeki Filistin halkına uyguladığı soykırımın ikinci yılını tamamlamak üzere olduğu günlerdir” dedi.

FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERİN YANINDAYIZ

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Bundan iki yıl önce Gazzedeki Filistin direnişi, bölgemizin ve dünyanın en büyük problemi haline gelen Siyonist varlığa hayati bir darbe vurdu. 7 Ekim 2023te başlayan Aksa Tufanı, askerî bir operasyon olmanın çok ötesine geçerek zulme ve adaletsizliğe karşı bir özgürlük tufanına dönüştü. Filistine Destek Platformu olarak, tarihin en destansı asimetrik savaşını ortaya koyan ve savaş ahlakıyla ümmetin göğsünü kabartan Filistinli direnişçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Kardeşlerimizin yanında yürüyüşümüz ve kararlı duruşumuz, Filistin özgür oluncaya kadar sürecek ve asla değişmeyecektir. Gazzenin direnişi, ümmetin parçalanmışlığına rağmen zulme karşı koymanın mümkün olduğunu kanıtlamış, batı kamuoyunda dahi vicdanları harekete geçirmiştir. Onlarca ülkeden katılımcıyla can pahasına ablukayı delmeye çalışan aktivistler bu karşılığın sadece bir tezahürüdür. Bugün hem doğuda hem batıda İsrail istenmeyen bir devlet, yöneticileri ise istenmeyen kişiler konumuna gelmiştir. İsrailin işgal ve soykırım politikalarının sona ermesi için ciddi ekonomik, diplomatik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı ve işgalci, uluslararası baskıyla geri adım atmaya zorlanmalıdır.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘TÜM HALKIMIZI FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA SAF TUTMAYA DAVET EDİYORUZ’

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İsrailin stratejik çılgınlığı yalnızca kendisini değil, ABDnin küresel hegemonyasını da tehdit ettiğini söyleyen Kılıç, “Bugün artık başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun inisiyatif alma vakti gelmiş ve geçmektedir. Gazzeye kesintisiz insani yardım akışı sağlanmalı, İsrail tüm İslam ülkeleri tarafından deniz ve hava yolları kapatılarak ablukaya alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki İsrail sadece Filistinliler için değil, tüm bölge için büyük bir tehdittir. Biz hem Gazzedeki asil direnişle hem de soykırıma maruz kalan mazlum Filistin halkına uygulanan ablukayı delmeye çalışan filolarla tam dayanışma halinde olduğumuzu tekrar ilan ediyoruz. Bu duygularla, ilk kıblemizin bulunduğu Kudüsün İzzet ve şerefini korumak için mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizi ve Haması her koşulda desteklemeye devam edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyor ve tüm halkımızı Filistin direnişinin yanında saf tutmaya davet ediyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’den şehitler diyarı Gazze’ye selam olsun” diye konuştu.

Haber-Kamera: Nazif Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE, –

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version