Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

ÇANAKKALE Bayramiç beyazının hasadı başladı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÇANAKKALEnin Bayramiç ilçesinin Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tesciline sahip, aromasını ve lezzetini Kazdağlarından alan Bayramiç beyazı olarak bilinen nektarin hasadına başlandı.

Kazdağlarının kuzey yamaçlarındaki Bayramiç ilçesinde yetişen yörede Bayramiç beyazı olarak adlandırılan Kazdağlarının endemik meyvesi nektarinin hasadı başladı. AB coğrafi işaret tescilli 2 üründen biri olan Bayramiç beyazı, erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde hasat ediliyor. Diğer nektarin çeşitlerine göre, daha dayanıklı olan Bayramiç beyazının yörenin endemik meyvelerinden olduğunu söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu, Kaz Dağlarının eteklerinde yetişmesi meyvenin nefasetini de artırmaktadır. Bu meyve ülkemizin çeşitli coğrafyalarında denenmesine rağmen Bayramiç yöresindeki tat ve aromaya ulaşılamamıştır. 2011 tarihinde Bayramiç beyazı coğrafi tescil işareti aldı. Aynı zamanda 2021 yılında ise Avrupa Birliği tarafından da tescil edilen 7nci ürünümüz olmuştur. İlçemizde 6 bin 507 dekar alanda Bayramiç Beyazı üretimi yapılmaktadır diye konuştu.

Ağaçlardan 2006 yılından itibaren mahsul aldıklarını ifade eden Üretici Mustafa Göker ise “Verimimiz çok güzel. Bahçemizden 15 ile 20 ton arasında ürün almayı bekliyoruz. Fiyatlar kalitesine göre, kilo başına 15 ile 20 lira arasında değişiyor. Üretici için biraz daha makul fiyatlar olması daha iyi olabilirdi dedi.

Haber – Kamera Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ,(Çanakkale), –

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam