Emeklilik

Çalışan Emekliye Kötü Haber Geldi! ”Emekli Maaşınız Kesilebilir” Kesilmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Türkiye’de yüksek enflasyon ve düşük gelir çıkmazında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye’de yüksek enflasyon ve düşük gelir sorunları, emeklilerin geçim mücadelesini her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Emekli maaşı ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekli, şimdi de iş hayatına geri dönmek zorunda kaldıklarında kritik bir tehlike ile karşı karşıya: Yanlış prim kodu nedeniyle maaşlarını kaybetme riski!

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Emeklilik Maaşınızı Kaybetme Riski: Yanlış Kodla Çalışanları Bekleyen Tehlike!

Emekli olduktan sonra yeniden iş gücüne katılan vatandaşların, sosyal güvenlik primleri işveren tarafından doğru kodla yatırılmalıdır. Ancak, SGK primlerinin yanlış bir kodla yatırılması emeklilerin maaşlarının kesilmesine neden olabilir. SGK uzmanı Emin Yılmaz, bu durumun detaylarını ve emeklilerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle özetledi:

“Emekli olduktan sonra işe girenlerin işverenleri için iki farklı kod seçeneği bulunuyor. Emeklilerin 02 kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi üzerinden kayıt edilmesi zorunludur. Eğer işveren 01 kodlu Tüm Sigorta Kolları üzerinden işlem yaparsa, bu durum emekli maaşınızın kesilmesine yol açabilir.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Emekli Maaşınızı Kaybetmemek İçin Atmanız Gereken 3 Kritik Adım:

  1. Hatalı Prim Kodunu Bildirin: İşvereninize, primlerinizin yanlış kodla yatırıldığını bildirerek hatanın düzeltilmesini talep edin.
  2. SGK’ya Başvurun: İşvereniniz gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra, durumu bağlı bulunduğunuz SGK’ya bildirerek maaşınızın kesintisiz olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan bir talep oluşturun.
  3. Süreç Takibi: Bu sürecin tamamlanması genellikle 20-25 gün sürecektir. Maaşınızın kesintisiz olarak ödenmesi için bu süre boyunca süreçle ilgili bilgilere dikkat edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version