Sosyal medyada bizi takip edin

Emeklilik

Çalışan Emeklilere Uyarı: Maaşınız Kesilmesini İstemiyorsanız Düzeltmeniz Gerek İşlem Var

Emekli Olan Çalışanlara Önemli Uyarı: Maaşın… Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden milyonlarca emekli için önemli bir uyarı yapıldı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Çalışan Emeklilere Uyarı: Maaşınız Kesilmesini İstemiyorsanız Düzeltmeniz Gerek İşlem Var
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden milyonlarca kişi için önemli bir uyarı yapıldı. Yanlış meslek koduyla prim yatırılması, emekli maaşlarının kesilmesine neden olabilir. Türkiye genelinde 16 milyon 154 bin 322 kişi SGK’dan emekli maaşı alıyor, ancak birçoğu çalışmaya devam ediyor. Bu emeklilerin SGK primlerinin yanlış kodla yatırılması durumunda, maaş kesintisi riski bulunuyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin bu durumla karşılaşmamak için dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Hatalı Kod Kullanımı Maaş Kesintisine Yol Açıyor

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler için işverenlerin sigorta girişinde doğru kodu seçmesi büyük önem taşıyor. Emeklilerin “02” kodlu Sosyal Güvenlik Destek Primi ile giriş yapılması zorunludur. Ancak, yanlışlıkla “01” kodlu Tüm Sigorta Kolları üzerinden işlem yapılırsa, bu hata emekli maaşlarının kesilmesine neden olabilir.

Maaşınızı Kaybetme Riski Var!

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bu tür hataların emekli maaşlarının kesilmesine yol açabileceğini belirtti. Yanlış kodla yapılan sigorta girişlerini düzelttirmek için emekli çalışanların, işverene başvurarak hatayı düzeltmelerini talep etmeleri gerekiyor. Ardından SGK’ya giderek durumu bildiren emekliler, maaşlarını yeniden talep edebilir ve kesilen maaşlarını 20-25 gün içinde geri alabilirler.

Prim Kesintileri ve Yeni Düzenlemeler

Emin Yılmaz ayrıca, Tüm Sigorta Kolları’nda prim kesintisinin yüzde 37,5, emekli çalışanlarda ise yüzde 32 olduğunu hatırlattı. Eylül ayından itibaren iş kazaları ve meslek hastalıkları için bu orana yüzde 0,25 eklenecek.

Bizi takip etmeye devam edin…

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam