Güvenlik

Büyükerşen’in yeniden yargılandığı davada Sayıştay’ın emekli denetçilerinin raporları beklenecek

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

28 Ocak 2013te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu, resmi belgede sahtecilik yapıldığı yönündeki şikayet üzerine, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, 23 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan 5 kişi, üst mahkemeye yapılan itiraz sonrası tahliye edildi. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 10 Temmuz 2013te Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık sıfatıyla savunma verdi. Mahkeme heyeti, 11 Şubat 2015te Büyükerşen ve diğer sanıkların beraatine, dosyalardan birinde adı geçen K.A., İ.H.Y., M.E., Y.K., K.O. ve M.R.E.ye ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçundan 6şar bin lira adli para cezası verilmesine hükmetti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 5inci Ceza Dairesi, Eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması gerekçesiyle dava sonucunu oy birliği ile bozdu. Dairenin bozma kararında, “Suç niteliğindeki suçlara iştirak eden diğer kişilerin azmettiren veya yardım eden olarak sorumlu tutulabilecekleri gözetilmek suretiyle sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerekirken, eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması nedeniyle oy birliği ile bozulmasına karar verildi” denildi.

YENİ ADLİ YILA ERTELENDİ

18 Kasım 2021’de Eskişehir 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanan davanın duruşmasına bugün devam edildi. Edimin ifasına fesat karıştırma suçuyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer sanıklar duruşmaya katılmazken, tarafların avukatları salonda hazır bulundu. Büyükerşenin avukatları yaptıkları savunmada, mahkemeye ulaşan ek bilirkişi raporuna göre, soruşturma ile kovuşturma aşamalarındaki bilirkişi raporları arasında çelişki bulunmadığını belirterek, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmalarda verilen ara kararlarla ilgili Sayıştay emekli denetçilerinden rapor istenmesine karar vererek, duruşmayı 18 Ekim’e erteledi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version