Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Büyük Felaket Adım Adım Yaklaşıyor! Yarım Saatte 8 Deprem Meydana Geldi: Uzman İsim Uyardı

Deprem uzmanından Ege ve Marmara bölgesi için deprem uyarısı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Yunanistan’ın ünlü Santorini Adası, son günlerde artan depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Ege Denizi’ndeki sismik aktiviteler, bölgedeki sakinleri ve turistleri tedirgin ederken, adada geçen gece boyunca toplamda 8 deprem meydana geldi. Son olarak, 4.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi ve sarsıntılar 04:30 ile 05:00 arasında 3 ila 3.8 büyüklüğünde devam etti. Peki, Santorini’yi sarsan bu depremler ne anlama geliyor? Adada ne gibi gelişmeler yaşanıyor?

Santorini’deki Depremler Volkanik Aktiviteye Bağlanıyor

Yunan deprem uzmanı Athanasios Ganas, bu depremlerin volkanik faaliyetlerin bir sonucu olduğunu açıkladı. 1999 yılından bu yana devam eden ve son zamanlarda hız kazanan bu aktiviteler, adanın altındaki magma hareketlerinin bir sonucu olarak görülüyor. Ganas, “Ağustos ayından bu yana adaya 5 milyon metreküp yeni magma eklediğini gözlemliyoruz” dedi. Depremler, bölgedeki sismik istikrarsızlık ile bağlantılı olarak, volkanik hareketlerin devam ettiğini gösteriyor.

Depremler ve Santorini Ekonomisi

Santorini’nin ekonomisinin temel direği turizm, depremler nedeniyle ciddi bir tehdit altına girmiş durumda. Yunanistan Mülk Yöneticileri Birliği Başkanı Andreas Chiou, adada bulunan turistlerin bir kısmının tedirginlikle bekleyişini sürdürdüğünü belirtti. Ancak, Paskalya ve yaz tatili için yapılan rezervasyonların iptal edilmediğini ve turistlerin büyük bir kısmının adadan ayrıldığını da vurguladı. Santorini, her yıl Yunanistan’ın GSYİH’sine yaklaşık %2,5 oranında katkı sağlıyor ve bu katkı, turizmin yeniden canlanmasıyla toparlanmayı bekliyor.

Yerel Halk Direniyor

Turistlerin büyük çoğunluğunun adayı terk ettiği, ancak yerel halkın kalmaya devam ettiği Santorini’de, adalılar evlerini terk etmeme konusunda ısrarcı. Margarita Karamolegkou, “Depremin gürültüsü dayanılmaz. Ancak korkum yok. Evimi terk edemem” diyerek, endişelerini ancak adayı terk etme düşüncesine karşı direnişini dile getirdi. Diğer bir ada sakini Matthaios Fytros ise, depremlerin etkisiyle savunmasız insanlara yardım etmeye devam ettiklerini belirtti. “Adamızla gurur duyuyoruz. Her şeyin yoluna girmesini ve turistlerimizi tekrar aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Santorini’nin Geleceği ve Emekleme Süreci

Yunan hükümet yetkilileri, depremler nedeniyle adanın sosyal ve ekonomik hayatının kesintiye uğradığını belirtti. Başbakan Yardımcısı Thanasis Kontogeorgis, bölgenin hem sosyal hem de ekonomik açıdan büyük bir darbe aldığını ifade etti. Ancak, halk ve turistlerin gösterdiği direnç, Santorini’nin bu zor dönemi atlatmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam