Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Bursa – İznik’te çıkan orman yangını 1 saatte kontrol altına alındı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURSAnın İznik ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. 10 dönüm alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

İznik ilçesi Bayındır Mahallesindeki ormanda, saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık personeli sevk edildi. Alevlere 1 helikopter, 2 uçak ve 4 arazözle müdahale eden ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, 10 dönümlük alanın yandığı da belirtildi. Bölgede olası alevlenmeye karşı 3 gün boyunca nöbet tutulacağı öğrenildi.

‘FELAKETİN ÖNÜNE GEÇİLDİ’

Orman yangını hakkında konuşan Bayındır Mahalle Muhtarı Halil Tuncer, “Yangına yardım etme amaçlı tankeri taktım geldim. Beşinci günde ikinci yangın bu. Kısa sürede kontrol altına alındı. Uçaklar, itfaiyeler ve tankerler bir anda müdahale edince çabuk söndü. Büyük bir felaketin önüne geçildi” dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haber:-Kamera:Semih TÜRKER/İZNİK(Bursa),

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam