Türkiye
Bursa- İlçede doğan sporculardan oluşan İnegöl Turgutalpspor Kadın Futbol Takımı’nın hedefi 2’nci Lig
BURSAnın İnegöl ilçesinde 16 ila 17 yaşındaki tamamı İnegölde doğan sporculardan oluşan, TFF Kadınlar 3üncü Lig ekiplerinden İnegöl Turgutalpspor Kadın Futbol Takımı, yeni sezon çalışmalarına başladı. Kendilerinden yaşça büyük, 20 ila 30 yaş aralığındaki futbolcularla ligde mücadele edecek kadın futbol takımının sporcularının bu yılki hedefi, 2nci Lige yükselmek.
TFF Kadınlar 3üncü Ligde mücadele eden İnegöl Turgutalpspor Kadın Futbol Takımı, geçen sezon play-off maçlarında yarı finalde Orbit Karabağlar Spor Kulübüne 2-1 yenilerek 2nci Lige yükselme fırsatını kaçırdı. 16 ila 17 yaşındaki tamamı İnegölde doğan sporculardan oluşan takım, müsabakanın dönüşünde ilçede meşalelerle karşılanarak taraftarının desteğini arkasına aldı ve motivasyonunu yükseltti. Yeni sezon çalışmalarına başlayan İnegöl Turgutalpspor Kadın Futbol Takımının bu yılki hedefi 3üncü Ligi şampiyon tamamlayarak Kadınlar 2nci Ligine yükselmek.
BURSADA U-17 ŞAMPİYONU OLDUK
11-12 yaşlarında sporcuların takıma katıldığını ve bugünlere hep birlikte geldiklerini belirten İnegöl Turgutalpspor Kadın Futbol Kulübü Başkanı Sezai Çelik, “11-12 yaşlarında almış olduğumuz bu çocuklarla, önce Bursada U-17 şampiyonu olduk. Şampiyon olurken de futbolcuların yaşları 15-16ydı. Sonrasında 3üncü Ligde mücadele etmeye başlık. Geçen sezon grubumuzda bu çocuklar şampiyon oldu. Nihayetinde statü gereği 2nci Lige çıkmak için play-off maçlarına başladık. İlk maçlarımızı Balıkesirde, tarafsız sahada, İzmir takımıyla tamamladık. Çeyrek finalde Kütahya Dumlupınarı, Eskişehirde eledik. Sonrasında yine bir İzmir takımıyla, Balıkesirde karşılaştık. O gün zaten ben açıklamalarımda da söylemiştim, hakemin taraflı tutumuyla o gün elendik” dedi.
RAKİPLERİMİZ 20 İLA 30 YAŞLARI ARASINDA
Takımda bulunan futbolcuların tamamının İnegölde doğan sporculardan oluştuğuna dikkat çeken Çelik, “11-12 yaşında aldığımız çocuklar, 16-17 yaşına geldiler. Burası profesyonel lig olduğu için karşımızdaki rakipler, 20 ila 30 yaşları arasında, üst liglerde top oynayıp, yeniden bu liglere geri dönen sporculardan oluşuyor. Geçen sene en çok da bir forvet ve bir ablaya ihtiyacımız vardı. Bu sebepten dolayı aslen İnegöl doğumlu ama Kütahyada ikamet eden Birsu Şahini, birçok yerden teklif almasına rağmen biz transfer ettik. Takımımızın kaptanı olacak, aynı zamanda çocuklarımıza ablalık yapacak. Yönetime de takviyeler yaptık. Hedefimiz 2nci Lige çıkmak” diye konuştu.
ERKEKLERLE FUTBOL OYNARKEN GÖRDÜM VE TAKIMA GETİRDİM
İlçede yetenekli gençlerin olduğunu söyleyen Sezai Çelik, “Çocuklarımızı her türlü kötülüklerden kurtarmak için bütün kulüplerin alt yapılarına önem vermelerini tavsiye ediyorum. Birçok semt sahalarının yapılması tercihimizdir. Orhaniye Voleybolu görüyorsunuz; ne kadar güzel gidiyor. Bu arada çocuklarımız, İnegöl çocuğu. Bir tanesini Tahtaköprüde erkeklerle top oynarken gördüm. Onun babasını buldum, görüştüm ve takıma getirdim. Alt yapıya önem veren takımlara destek verilmesini diliyorum. Aynı zamanda kız çocuklarının olduğu yere daha fazla destek verilmesini umuyorum” dedi.
İNEGÖLDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Turgutalpspor Kadın Futbol Takımı kaptanı Birsu Şahin (20) ise İnegöl halkından destek beklediklerini ifade ederek, “İl sezonumuzun ilk antrenmanına başlayacağız. Hedefimiz 2nci Lige çıkmak, İnegöl’den destek bekliyoruz. Hedefimiz 2nci Ligde bitmeyecek. 2den 1e, 1den Süper Lige giden bir hedefimiz var” diye konuştu.
-Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),