Türkiye

Burdur’da temsili Yörük göçü

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURDURda, Turizm Haftası Kutlama etkinleri kapsamında temsili Yörük göçü düzenlendi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Burdur Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğe, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Vali Tülay Baydar Bilgihan, AK Parti Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ile Mustafa Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan ile vatandaşlar katıldı.

Çatalpınar Kavşağından başlayan yürüyüş at, eşek, develer ve koyunlar ile yöresel sanatçıların sipsi ve cura ile söylediği türküler eşliğinde Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekibinin Halk oyunu gösterisinin ardından, Yörük göçü duası edildi.

Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan, “Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Sayın Valimizin himayelerinde Yörük göçümüzü yaptık. Atlarımız, develerimiz, koyun, keçilerimiz, çobanlarımız ve yöresel kıyafetlerimizle göçümüzü tamamladık, duamızı yaptık. Amacımız, gençlerimize Yörük kültürünü tanıtmak, anlatmak ve aktarmak” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yörük göçü, bugün Türkiyenin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarasının önündeki alanda gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle sona erecek.

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, –

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version