Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Burdur’da 12 Mart töreni

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURDURda 12 Mart İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 104üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma etkinliği düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen programa Vali Tülay Baydar Bilgihan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Meltem Özdemir ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mücahit Kılınç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kılınç, “Tarih, milletlerin karakterini, azmini ve mücadelesini anlatan bir destandır. Türk milleti, binlerce yıllık tarihi boyunca bağımsızlık uğruna sayısız kahramanlık destanı yazmıştır. Malazgirtten Çanakkaleye, Kurtuluş Savaşından modern Türkiyenin kuruluşuna kadar her dönemde azim, fedakârlık ve vatan sevgisi ön planda olmuştur. Türk milletinin karakterinde yer alan cesaret ve dayanışma, tarih boyunca en zorlu koşullarda bile zaferle sonuçlanmıştır. İşte bu ruhu en güçlü şekilde dile getiren isimlerden biri de kalemiyle milletine hizmet eden büyük şair Mehmet Akif Ersoydur” dedi.Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisiyle program sona erdi.

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, –

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir