Türkiye

Borcu Olanlar Dikkat! 3 Milyon 885 Bin 191 Kişi, Borçları Nedeniyle Yasal Takipte!

Kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyen 3 milyon 885 bin kişi yasak takipte.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Son yıllarda artan borçlar, vatandaşları zorlu bir sürece soktu. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, 2024 yılı verilerine dayanarak bireysel kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısındaki artışa dikkat çekti. Yapılan açıklamaya göre, yalnızca 2024 yılının Eylül ayında 297 bin 158 kişi, borçlarını ödeyemedikleri için yasal takibe düştü. Ocak-Eylül 2024 dönemi itibarıyla ise bu rakam 1 milyon 396 bin 408’e yükseldi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yasal Takipteki Kişi Sayısı 3.8 Milyona Ulaştı

Ateş, aynı dönemde hem bireysel kredi hem de kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takip süreci başlatılan kişi sayısının 495 bin 298 olduğunu belirtti. Şu anda ise, bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe alınan toplam kişi sayısının 3 milyon 885 bin 191’e ulaştığını ifade etti. Bu, her 20 vatandaştan birinin borç nedeniyle yasal takibe düştüğü anlamına geliyor.

Ekonomik Zorluklar ve Hükümetin Çözümsüzlüğü

Türker Ateş, hükümetin ekonomi programının beklentilerin aksine, yoksullaşma ve borçlanmayı artırdığını belirtti. Artan hayat pahalılığı ve yüksek faiz oranlarının vatandaşları borç yükü altında ezdiğini vurgulayan Ateş, bu soruna yönelik somut bir çözüm üretilmediğini dile getirdi.

Borç Yapılandırma Faizleri Düşürülmeli

Ateş, borçlarını ödeyemeyen vatandaşların kurtarılması için borç yapılandırma faizlerinin yüksekliğine dikkat çekti. Yüksek faiz oranlarının yerine, faizlerin düşürülmesi gerektiğini ve yapılandırma faizlerinin aylık yüzde 1’in altına çekilmesi gerektiğini ifade etti. “Bu şekilde, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımız rahatlayabilir” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ekonomi yönetiminin, halkın geçim mücadelesini göz önünde bulundurarak politikalarını yeniden düzenlemesi gerektiğini belirten Ateş, bu sorunun çözülmesi için daha fazla destek ve yapısal değişiklikler gerektiğinin altını çizdi.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version