Türkiye

Bolu’da STK’lardan, Grand Kartal Otel yangının yıl dönümünde ortak açıklama

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Geçen yıl 21 Ocak’ta gece saatlerinde Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi, 133 kişi yaralandı. Yangın faciasının yıl dönümünde Bolu-Düzce Tabip Odası, Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu ile Bolu Barosu ortak açıklama yaptı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

STK’lar adına ortak basın açıklamasını okuyan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, aradan geçen bir yıla rağmen acıların dinmediğini ve öfkenin azalmadığını ifade ederek, “Bizler hukukun üstünlüğünü savunan, yaşam hakkını temel alan, bilimin ve tekniğin rehberliğini esas kabul eden ve kamu yararını her türlü ekonomik ve idari çıkarın üzerinde gören meslek örgütleri olarak bu felaketin, bir kaza olarak nitelendirilemeyecek kadar çok ihmalin, eksikliğin ve denetimsizliğin sonucu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yaşam hakkı, anayasa ile güvence altına alınmış en temel insan hakkıdır. Devletin ve kamu gücü kullanan tüm idari yapıların birincil görevi, bu hakkı korumak ve ihlal edilmesini önlemektir. Bu sorumluluk yalnızca olay sonrası yürütülen soruşturma ve yargılamalarla değil, olay gerçekleşmeden önce alınması gereken önleyici tedbirlerle anlam kazanır. Grand Kartal Otel yangını, tüm kamuoyunun bildiği üzere felakete dönüşmeden, önlenebilir bir olaydır” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version