Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Bodrum’da taÅŸ ocağında bilirkiÅŸi incelemesi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MUÄžLA’nın Bodrum ilçesinde, 4 mahallede faaliyet gösteren taÅŸ ocağının ‘ÇED gerekli deÄŸildir’ kararının yürütmesinin durdurulması için açılan dava kapsamında MuÄŸla 1’inci Ä°dare Mahkemesi tarafından bilirkiÅŸi incelemesi yapıldı.

Bodrum’un kırsal KızılaÄŸaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy mahallelerinde faaliyet gösteren özel bir taÅŸ ocağı alanını geniÅŸletmek için yeniden ruhsatlanmaya gitti. Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Ä°l Müdürlüğü’nün ‘ÇED gerekli deÄŸildir’ kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için MuÄŸla 1’inci Ä°dare Mahkemesi’ne dava açıldı. Dava kapsamında, bugün bilirkiÅŸi heyeti taÅŸ ocağında inceleme yaptı. Köylülerin ve avukatların beyanını dinleyen mahkeme heyeti, incelemelerinin ardından alandan ayrıldı. Avukat Remzi Kazmaz, “Burası KızılaÄŸaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy Bodrum Yarımadası’nın akciÄŸerleri dediÄŸimiz yerler. 2001 yılında Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı’ndan 5 hektarlık alanda ÇED olumlu raporu alındı. 20 yıl sonra burada bütün rezerv bittiÄŸi halde 5 hektardan 16 bin hektarın üzerinde ve 5 bin 400 ton kırma tesisi varken 396 bin ton kırma tesisi yapmak için Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Ä°l Müdürlüğü ‘ÇED gerekli deÄŸildir’ kararıyla beraber kıyım yapılacak” dedi.

‘AMACIMIZ ZEYTÄ°NLÄ°KLERÄ° KURTARMAK’

Köylülerin alınan kararla birlikte yaÅŸayacağı maÄŸduriyeti önleyip, zeytinliklere zarar gelmemesi için mücadele yürüttüklerini dile getiren Kazmaz, “Köylüler ile beraber mahkemeye baÅŸvuru yaptık. Burada tarlası olan ve geçimini zeytinle, hayvancılıkla saÄŸlayan köylüler var. Åžirketin yaptığı faaliyete karşı deÄŸiliz. Bodrum Yarımadası’nı toza ve gürültüye boÄŸan bu iÅŸleyiÅŸe son vermek amacıyla bugün keÅŸif alanında mahkeme heyetini bekliyoruz. Bir bakanlık ‘turizm alanı’ diyor, diÄŸer bakanlık ‘ticaret alanı’ diyor. Halk kime inanacağını ÅŸaşırdı. Buralar turizm alanı olarak ilan edilmiÅŸken neden buralara RES ve taÅŸ ocakları kuruyorlar? Çevreciler olarak amacımız zeytinlikleri, yaÅŸam alanlarımızı kurtarmak. Hukuka inanıyoruz. Alacağımız bilirkiÅŸi raporuyla beraber mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı ve ÇED raporunun iptal edilmesi için bir aradayız. Umarım köylüler maÄŸdur olmaz” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam