Dünya

BM’den İngiliz Bakan’ın Mülteci Sözleşmesi hakkındaki açıklamalarına tepki

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), örgüt hakkında eleştirel açıklama yapan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’a yanıt verdi. Braverman’ın BM Mülteci Sözleşmesi hakkında, ‘modern çağa uymuyor’ açıklamasına karşılık olarak mülteci sorumluluğunun daha güçlü bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Braverman, ABD’nin başkenti Washington’daki Amerika Girişim Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda dün yaptığı konuşmada, BM’in 1951 Mülteci Sözleşmesi’nin revize edilmesi gerektiğini savunmuş, ‘modern çağa uymadığını’ ve Sözleşme’nin bazı durumlarda güvenlik tehdidine yol açması sebebiyle ‘başarısız’ olduğunu vurgulamıştı.

‘İHTİYAÇ REFORM DEĞİL SORUMLULUK PAYLAŞIMI’

BMMYK, Braverman’ın açıklamasına tepki gösterip Sözleşme’nin halihazırda gerçekliliğini koruduğunu vurgulayıp “İhtiyaç, reforma ya da daha kısıtlayıcı bir yoruma değil, Sözleşme’nin ve onun temelindeki ‘sorumluluk paylaşımı ilkesinin’ daha güçlü ve daha tutarlı bir şekilde uygulanmasına yöneliktir” dedi.

BM Mülteci Örgütü açıklamasında İngiltere’de yaşanan mülteci problemine dikkat çekerek “BMMYK, İngiltere Hükümetine bu konuda somut ve uygulanabilir teklifler sunmuş olup, mevcut iltica birikiminin giderilmesine yönelik yapıcı ve süregelen çabaları desteklemeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BRAVERMAN NE DEDİ?

Braverman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Birkaç hafta önce Avrupa’nın diğer İçişleri Bakanlarıyla yaptığım görüşmelerde, bugün değindiğim üzere Mülteci Sözleşmesinin yenilenmesi hakkında konuştuk. Farklı görüşlere sahip olsak da hepimizin ortak noktası yeni bir dünyada yaşıyor oluşumuz ve modası geçmiş yasal modellere bağlı kalmamamız gerektiğidir” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version