Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

BM: İsrail, 18 Mart’tan bu yana insani yardım girişimlerimizin yüzde 68’ini engelledi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gazzede insani yardım operasyonlarının çok ciddi şekilde kısıtlandığını belirten Dujarric, İsrailin ‘askeri operasyonları’, insani yardım ve ticari ürünlere yönelik abluka ile insani yardım çalışanları ve tesislerine yönelik ölümcül saldırılarının bu bağlamda büyük rol oynadığını kaydetti.

Dujarric, İsrailli yetkililerin önceki günden itibaren 14 insani yardım girişiminin 8ini engellediğini aktararak, Tel Avivin 18 Martta ateşkesi bozmasının ardından BMnin 170 insani yardım operasyonu için girişim yaptığını fakat bunların yüzde 68inin engellendiğini duyurdu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir