Türkiye

Bitlis’te öğrencilere kayak eğitimi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bitlis merkezde bulunan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Erhan-Onur Güler Kayak Merkezi hafta sonları kayakseverlerin akınına uğruyor. Hafta içi ise sabah 09.00 ile 16.00 saatleri arasında öğrencilere yönelik kayak eğitimi veriliyor. Yarıyıl tatili süresince devam eden eğitimlerin, 1 Şubat 2016 tarihi itibarıyla sona ereceği belirtildi. Kayak antrenörleri eşliğinde sürdürülen temel eğitim kurslarında, öğrencilere kayakla tanışma, dengede durma, slalom ve durma teknikleri uygulamalı olarak öğretiliyor. Eğitimlere katılan öğrenciler arasından yetenekli olanların ise kulüplere yönlendirileceği ifade edildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kayak Antrenörü Kenan Yıldız, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Kayak Temel Eğitim Kursları kapsamında yaklaşık 50 öğrenciye 3 antrenör eşliğinde eğitim verdiklerini söyledi. Yıldız, “Verilen eğitimler sonucunda çocuklar uygulamalı olarak kayak yapıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından malzeme desteği sağlanıyor. Bu çocuklar arasından yetenekli olanlar kulüplere yönlendirilerek kayak sporuna kazandırılıyor. Burada önce kayakla tanışma ve dengede durma eğitimleri veriliyor. Ardından pistte slalom ve durma teknikleri öğretilerek kurs tamamlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version