Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Bitlis’te deprem tatbikatı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bitlis AFAD Müdürlüğünün organizesinde gerçekleştirilen tatbikat, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya tarafından AFAD Koordinasyon Merkezinde kurum amirleri ile birlikte yönetti. Tatbikata; Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, kurum amirleri, STK temsilcileri ve gönüllüler katıldı. 119u arama kurtarma olmak üzere 438 kişi ve 22 aracın katıldığı tatbikatta senaryo gereği, Bitlis merkezli 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından koordinasyon merkezinde bir araya gelen kurum amirleri, sahadaki çalışmaları değerlendirdi. Ekipler daha sonra deprem sonrası yıkılan 2 binada çalışma yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta ekipler, yaralıları bulundukları yerden çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti.

HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ’

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, kentte daha önce İl Risk Analiz Planı (İRAP) ile ilgili toplantı yapıp, hazırlıkları gözden geçirdiklerini belirterek, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) uygulamaya koyduklarını söyledi. Vali Karakaya, “Bu plan dahilinde merkez Hüsrevpaşa Mahallesinde 6,2 şiddetinde bir deprem olduğu senaryomuzla harekete geçtik. Bu noktada önce okullarımızın tahliyesini gözden geçirdik. Daha sonra da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına nezaret ettik. Arkadaşlarımız gerek arama kurtarma ve gerekse diğer ihtiyaç duyulan konularda AFADın koordinesinde ve diğer kamu kurumlarımızın arama kurtarma ekipleri var. Hızlı bir şekilde yaralı varsaydığımız arkadaşımızı yıkılmış olan binadan kurtardılar ve ambulansla hastaneye sevkini sağladık. Her ne kadar afet olmasın diye dua etsek de afetlere hazırlıklı olmak zorundayız. Afetlere hazırlıklı olmanın birkaç boyutu var. Bunlardan bir tanesi afette riski azaltmadır. Afet olduktan sonra da gerek deprem gerek sel gerek heyelan, çığ hangi afet olursa olsun önceden kurumların yapmış olduğu hazırlık çok önemlidir. Bugün de bu çalışmaları kontrol etmek üzere sahadaydık. 119u arama kurtarma olmak üzere 438 kişilik bir ekip ve 22 araçla tatbikatımız gerçekleştirdik. Emeği geçen ve tatbikata katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir